Antwerpse aanbieder privéjets Flying Group krijgt groeischeut

De Antwerpse zakenluchtvaartmaatschappij Flying Group zet haar groei verder. Het heeft niet alleen het Nederlandse Jet Management Europe (JME) overgenomen, maar gaat ook het Maltese Hyperion Aviation aan boord halen. En dat bedrijf is met 15 vliegtuigen geen kleintje in de business van de privéjets.

Flying Group bestaat 20 jaar. Met een vloot van een 25-tal privéjets en 160 werknemers is het de grootste aanbieder van zakenvluchten in de Benelux. Oprichter Bernard Van Milders houdt de stuurknuppel stevig in handen. En daar horen expansieplannen bij. "We zijn de overname van Hyperion Aviation (uit Malta, red.) aan het afronden. Een belangrijk bedrijf, waardoor onze vloot naar 40 vliegtuigen zal uitbreiden. Daarnaast zijn we nu ook eigenaar geworden van Jet Management Europe. In betere tijden was Philips een grote klant van hen, maar dat veranderde na herstructureringen bij de elektronicagigant. JME hield nog één klant in de mediawereld over. De overname vergroot onze mogelijkheden in Nederland."


Volgens Van Milders tonen de overnames aan dat kleinere spelers in de zakenluchtvaart het niet onder de markt hebben. "Ze moeten steeds vaker aansluiten bij grotere groepen."


(PHT)