Antwerps technoconcept Where House komt terug thuis

Laatste editie in Antwerpen in 2016 bracht nog tweeduizend feestvierders op de been

Organisator Tim Vandewalle heeft weer een plaats gevonden voor zijn Where House in Antwerpen.
Sander Bral Organisator Tim Vandewalle heeft weer een plaats gevonden voor zijn Where House in Antwerpen.
Het populaire technofeest Where House komt terug naar Antwerpen. Eind 2016 ging het concept voor een kort avontuur richting Gent nadat evenementenhal Petrol de deuren sloot. Na anderhalf jaar stilte haalt de organisatie haar kind terug naar Antwerpen.

In het najaar van 2016 sloot de bekende evenementenhal Petrol in de oude fabriekssite Petroleum Zuid de deuren voor de bouw van het nieuwe bedrijventerrein Blue Gate Antwerp. Het technoconcept Where House, dat al jaar en dag een vaste stek had in Petrol, verdween samen met de feestzaal.

Maar in het najaar van 2017 ging Where House de samenwerking aan met het Gentse technoconcept Rimbu voor een extra grote technoparty in de Gentse club Kompass. “Daar heb ik de zoveelste degout gekregen van de muziekwereld”, gaat Tim verder. “Voor de artiesten die we in onze beginjaren nog voor enkele honderden euro’s konden boeken, moesten we opeens duizenden euro’s ophoesten. Het deed ons echt pijn dat we zoveel geld moesten neertellen voor acts die net voet aan wal hebben kunnen zetten door kleine promotors zoals wij. We hebben toen met Where House een stap achteruit gezet.”

Maar niet voor lang want een dik jaar later leeft Where House opnieuw en keert het concept terug naar geboortestad Antwerpen. “Het begon opnieuw te kriebelen en in Ampere achter het Centraal Station hebben we een nieuwe Antwerpse locatie gevonden”, zegt Tim. “Het Noord-Ierse technolabel DSNT is te gast op onze doorstarteditie. Zij zijn ook al jaren bezig aan een bruisende carrière maar vragen in tegenstelling tot vele andere helden in het genre nog relatief weinig geld.”

De doorstart van Where House vindt plaats in Ampere op vrijdag 15 maart met internationale technodeejays Nez en Crock en lokale helden Double U Jay en Where House Terror Squad. Alle info via deze pagina.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.