Antwerpenaars verdelen zelf 1,4 miljoen euro van begroting

De Antwerpenaars kunnen zelf bepalen wat er met tien procent van het begrotingsbudget gebeurt.
shutterstock De Antwerpenaars kunnen zelf bepalen wat er met tien procent van het begrotingsbudget gebeurt.
Voor de zesde keer krijgen inwoners van het district Antwerpen de kans om te beslissen over de verdeling van tien procent van de volledige begroting van 2019. Vergeleken met 2018 stijgt het budget van 1,1 naar 1,4 miljoen euro. Dit jaar kunnen alle inwoners voor het eerst ook online geld verdelen.

De Antwerpenaars kozen in maart al twaalf thema’s tijdens de startmomenten van de Burgerbegroting. Nu is het opnieuw aan hen om te beslissen hoe 1,4 miljoen euro verdeeld wordt over deze thema’s. Naast de populaire thema’s zoals ontmoeting in de buurt, fietsvriendelijke straten en ondersteuning van het jeugdwerk, is er dit jaar een verrassende nieuwkomer: klimaatprojecten, die de effecten van de klimaatverandering in de stad bestrijden.

Online geld verdelen

Femke Meeusen, districtsschepen voor Participatie & Burgerbegroting: “Nieuw dit jaar is dat alle inwoners ook online geld kunnen verdelen op doemee.burgerbegroting.be. Hier kunnen ze zeer eenvoudig zelf bepalen op welke thema’s ze het meeste geld inzetten. Al blijven we veel belang hechten aan de ontmoetingen en tafelgesprekken. De inwoners die in levende lijve deelnemen aan een districtsforum, krijgen meer stemgewicht dan de mensen die online meedoen omdat ze uitgebreid met elkaar in dialoog gaan.”

Online geld verdelen is nog mogelijk tot en met vrijdag 26 april. Wie deel wilt nemen aan de tafelgesprekken kan op 27 april van 10 uur tot 12 uur en op 28 april van 14 uur tot 16 uur aanschuiven in het Zuiderpershuis op de Waalsekaai. Een overzicht van de thema’s staat op www.burgerbegroting.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.