Antwerp Symphony Orchestra als eerste Vlaamse orkest ooit op tournee in Zuid-Amerika

Het Antwerp Symphony Orchestra trekt naar Zuid-Amerika.
Antwerp Symphony Orchestra Het Antwerp Symphony Orchestra trekt naar Zuid-Amerika.
Het Antwerp Symphony Orchestra reist de komende dagen voor het eerst - en als eerste Vlaamse orkest ooit - naar Zuid-Amerika voor een tournee.

Het orkest geeft drie concerten in het Teatro Mayor in het Colombiaanse Bogotá en twee in de Sala São Paulo in het Braziliaanse São Paulo. “Met veel trots vervullen we onze toonaangevende rol als ambassadeur van Vlaanderen in het buitenland”, reageert intendant Joost Maegerman. “We kijken er ook naar uit om de lokale concertcultuur te ontdekken.”

In Bogotá neemt het Antwerp Symphony Orchestra deel aan het Festival Internacional de Música Clásica de Bogotá. Tijdens dat tweejaarlijks festival worden een of meerdere componisten in de schijnwerpers gezet. Dit jaar zijn dat Brahms, Schubert en Schumann. Het Antwerp Symphony Orchestra zal onder leiding van de Amerikaanse gastdirigent Robert Trevino drie verschillende programma’s verzorgen. In São Paulo zal Trevino opnieuw het orkest leiden, tijdens twee verschillende programma’s, met onder meer het Vierde pianoconcerto van Beethoven.

Het orkest zal in de twee Zuid-Amerikaanse steden ook de hand uitsteken naar lokale jongeren. “Het orkest zet hiermee zijn maatschappelijke en educatieve werking verder op tournee, waardoor ook in het buitenland verschillende doelgroepen worden bereikt”, klinkt het. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video