75 jaar geleden werden 43 Deurnese agenten gedeporteerd: politie en atheneum brengen hulde aan Vredesmonument

Het Vredesmonument aan het Wim Saerensplein in Deurne werd vorig jaar ingehuldigd.  Er komt nu een nieuw eerbetoon, exact 75 jaar na de deportatie van 43 agenten.
Laenen Het Vredesmonument aan het Wim Saerensplein in Deurne werd vorig jaar ingehuldigd. Er komt nu een nieuw eerbetoon, exact 75 jaar na de deportatie van 43 agenten.
De Vrienden van het Vredesmonument Deurne brengen op maandag 14 januari een passende hulde aan de 43 politieagenten van het Deurnese politiekorps die precies 75 jaar geleden, in 1944, door de Duitse bezetter zijn gedeporteerd. Slechts acht van hen keerden levend terug.

Hoofdrolspelers in het eerbetoon zijn een afvaardiging van de Antwerpse politie én een groep leerlingen van het atheneum van Deurne. Er zijn toespraken van Frank Geudens (sp.a), voorzitter van de ‘Vrienden’, en van districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA).

Het vredesmonument werd vorig jaar ingehuldigd. De granieten zuilen dragen de naam van de agenten die hun deportatie niet overleefden. De acht politiemannen die wel terugkeerden, zijn vereeuwigd in de granieten blokken (zitbanken). Centraal staat de ‘kamer’, met de afbeelding van de agenten in de richting van hun zuilen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.