20 maanden effectief voor overvaller

De 40-jarige Abderrahmane E.K. is veroordeeld tot 40 maanden cel, waarvan de helft effectief. De man moest zich laten behandelen voor zijn drugsprobleem.


De politie kon de veertiger begin juni arresteren in een pitazaak in de buurt van de Sint-Pietersvliet. Hij had een automobilist in de Kriekenstraat om een sigaret gevraagd. Toen die er geen gaf, opende hij het portier en sloeg de chauffeur in het gezicht. Hij kroop in diens wagen, sloeg de man met een metalen staaf en probeerde zijn portefeuille te stelen.Op 3 mei had E.K. in de Raapstraat een dronken man overvallen en beroofd van diens bankkaart. De code had hij zo'n 20 minuten eerder tijdens een schermutseling ontfutseld. Met zijn kompanen Kawtar A. en Rachid A. haalde de veertiger geld af en deed hij aankopen. In totaal voor meer dan 3.000 euro. Met zijn vriendin Ilka C. stal E.K. een smartphone in een hotelkamer en stal hij een tas in een hotel.


Kawtar en Rachid A. die verstek lieten, kregen elk 10 maanden cel. Ilka C. overleed twee weken geleden aan een overdosis drugs. (KAV)