Ga naar de mobiele website
^ Top

'Planet Sexy' definitief gesloten

UITBATER LIET PROSTITUEES TEGEN BETALING IN SEKSCINEMA WERKEN

De deuren van sekscinema 'Planet Sexy' in de Breydelstraat zijn gesloten.
Foto Klaas De Scheirder De deuren van sekscinema 'Planet Sexy' in de Breydelstraat zijn gesloten.
Sekscinema 'Planet Sexy' in de Breydelstraat wordt definitief gesloten. De politie ging onmiddellijk over tot de ontruiming van de zaak. De sekscinema pleegde inbreuken op de hygiënevoorschriften maar vooral de prostitutie en mensenhandel liggen aan de basis van de sluiting.

De eigenaar van de zaak Eric A. (56) werd in mei al veroordeeld voor pooierschap en het houden van een prostitutiepand. De man kreeg een jaar celstraf, met uitstel. De zaak mocht van de rechtbank wel openblijven maar daar komt het college van burgemeester en schepenen nu in tussen. De uitbatingsvergunning wordt ingetrokken, wat betekent dat de Planet Sexy niet langer open mag blijven. De politie ging gisterenmiddag dan ook onmiddellijk over tot de ontruiming van de zaak.


De uitbater ging erg ver in de uitbuiting van zijn prostituees, als ze de inkomprijs van 9 euro niet konden betalen bij aanvang, mochten ze eerst een klant afwerken in de inkom om dan het geld te overhandigen aan de uitbater.


Volgens de verklaring van een van de klanten zou in de cinema ook een verstandelijk gehandicapt meisje in het gezelschap van een man komen met wie aanwezigen seks konden hebben als ze de man betaalden. Deze getuige gaf aan dat het gehandicapt meisje niet leek te begrijpen wat ze deed maar de instructies van haar begeleider volgde.

Moderne slavernij

"In onze stad zijn verschillende sekscinema's en je kan daar wel eens iets aantreffen maar wat er achter deze muren gebeurde, tartte eigenlijk alle verbeelding. We konden het strafdossier inkijken en de manier waarop verschillende vrouwen behandeld werden was echt mensonterend. Die neigt naar moderne slavernij. Uit heel het dossier blijkt dat deze sekscinema niet gewoon een seksinrichting is waar pornografische films worden vertoond. De voorwaarden van de uitbatingsvergunning worden dus grofweg geschonden en dat de moraliteitsvoorwaarden met de voeten getreden worden. De burgemeester besliste dan ook om de vergunning voor deze zaak in te trekken", vertelt Johan Vermant, woordvoerder voor burgemeester Bart De Wever.


De bal ging aan het rollen toen de inspectie er binnen viel. Tijdens een controle eind 2016 stelde de politie ernstige hygiënische problemen vast. In de filmzaal op de tweede verdieping hingen de zetels en de vloerbekleding vol met spermavlekken.


Ook in de wandelgang naar de darkroom vertoonde de vloerbekleding spermavlekken. In de darkroom lag een grote tweepersoonsmatras met drie stoelen errond voor 'toeschouwers'. Hier hingen de matras, de zetels en de vloerbekleding ook vol met spermavlekken. De cinema werd toen al tijdelijk gesloten door volksgezondheid.


Het verder onderzoek bracht de prostitutie aan het licht. De uitbater kan wel een nieuwe vergunning aanvragen.


Ook een andere sekscinema, aan het Astridplein, blijft voorlopig gesloten op bevel van de burgemeester vanwege gebrekkige hygiëne. Een hercontrole door de politie in juli bevestigde dat de zaak geen vorderingen had gemaakt om zich in regel te stellen.Meld een bug