Winst voor kartel Gemeentebelangen en CD&V

Burgemeester Gerard Liefooghe viert zijn overwinning met een dubbele tournée générale in de Retorica.
Foto Deconinck Burgemeester Gerard Liefooghe viert zijn overwinning met een dubbele tournée générale in de Retorica.
In Alveringem trok het kartel van de meerderheidspartijen Gemeentebelangen en CD&V aan het langste eind. Het was een spannende strijd met tien zetels tegenover zeven.

Meerderheid en de oppositie hadden vooraf hun krachten gebundeld in een kartel. Burgemeester Gerard Liefooghe was de eerste om de lijst met Gemeentebelangen en CD&V voor te stellen om zo te onderlijnen dat het vertrouwen groot was. Kris Laleman, Sylvie Thieren, Ignace Decroos en Dries Decorte (zoon van gedeputeerde Guido Decorte red.) zijn de nieuwe gezichten bij de meerderheid. Voor PRO & N-VA is de ontgoocheling groot.


"Het was een spannende strijd. Door een technisch probleem moesten we bijzonder lang wachten op het definitieve resultaat", reageert nieuwkomer Johan Van Belle van PRO & N-VA, die met 499 stemmen rechtstreeks werd verkozen. "Tijdens onze vele huisbezoeken hoorden we vaak dat het anders moest en dat gaf ons hoop. Ik wil de burgemeester feliciteren met zijn overwinning. Zelf ben ik ook trots op mijn persoonlijk resultaat. Als niet geboren en getogen Alveringemnaar heb ik de inwoners toch weten te overtuigen."


"Voor lijsttrekker Marc Wackenier is dit resultaat ontgoochelend", aldus nog Van Belle. "Hij had gehoopt om nog eens burgemeester te zijn. Het was waarschijnlijk zijn laatste kans. Zelf heb ik geen zin in een oppositie waar niet naar geluisterd wordt. Dat was de voorbije zes jaar telkens het geval. Hopelijk kiest de burgemeester voor een andere aanpak."


Naast Johan Van Belle zijn Emma Breyne en Bart Niville de nieuwe gezichten bij de oppositie.


Als we kijken naar de voorkeurstemmen, konden zowel Gerard Liefooghe als Marc Wackenier meer kiezers overtuigen dan zes jaar geleden. Liefooghe kreeg 1.231 stemmen achter zijn naam en Wackenier 875. Liefooghe was van 2000 tot 2006 schepen en sinds 2007 burgemeester van Alveringem. (GUS)