Man mishandelt vrouw en duwt brandende sigaret op haar uit

Een 50-jarige man uit Alken krijgt een celstraf van vijf jaar met uitstel nadat hij op 20 juli 2015 handelde als een slechterik in een horrorfilm. De politie vond die avond het slachtoffer uit Maaseik halfnaakt en in een plas bloed terug in een bestelwagen. Urenlang werd ze mishandeld, besprenkeld met Eau de Cologne en vodka en duwde hij een brandende sigaret op haar uit. Het openbaar ministerie had zeven jaar cel gevorderd.

De Maaseikse wilde eerder die dag even haar gsm ophalen in haar appartement in Sint-Truiden. Ze verliet daarvoor het psychiatrisch ziekenhuis Asster. In haar appartement stootte ze op haar ex-partner. Er werd geruzied en beklaagde dreigde met een spuit die volgens hem het HIV-virus zou bevatten. Hij nam de vrouw via de achterkant van het gebouw mee in zijn bestelwagen.

Glas

De politie trof in het appartement bloedsporen en glas aan, maar voor de man waren ze te laat. Om 22.30 uur kwam er dan een melding binnen over een man die met een bebloed hemd aan een tankstation in Kortessem was gepasseerd. Uiteindelijk kon hij met zijn camionet worden teruggevonden om 23.50 uur in de buurt van het appartement.

3,1 promille

IJzig kalm stapte de man uit zijn wagen. "Mijn vriendin ligt met haar zatte botten nog in de wagen", zei hij. De politie vond half onder de bestuurderszetel inderdaad het slachtoffer. De vrouw zuchtte nog: "waarom ik". Daarna zakte ze weg, pas in het ziekenhuis zou ze bijkomen. Ze had breuken, kneuzingen en schaafwonden over heel haar lichaam en 3,1 promille alcohol in het bloed. Twee weken lang moest ze in het ziekenhuis blijven.


De Maaseikse overleefde uiteindelijk de horrortocht, maar overleed in de zomer van 2017 ten gevolge van alcoholproblemen op 44-jarige leeftijd. Ze kon zich bijgevolg ook geen burgerlijke partij stellen. "Ik wou gewoon mijn 2.000 euro terugkrijgen. Zij bedreigde mij met een mes en van het één kwam het ander", klonk de uitleg van beklaagde. Die moet ook de publieke vordering van 5.116,46 euro betalen. (BVDH)