VRT/Benny Proot/Guillaume Van Laethem/Borgerhoff/Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© VRT/Benny Proot/Guillaume Van Laethem/Borgerhoff/Klaas De Scheirder

Al drie gouverneurs boos op VRT na verdwijnen regionaal ochtendblok op Radio 2: “Eerder bezorgd over hun grote sterren dan over mening van gewone mensen”

Er komen vernietigende reacties op de beslissing van VRT om te stoppen met aparte, regionale ochtendshows op Radio 2. Zo beraadt Limburgs provinciegouverneur Jos Lantmeeters (N-VA) zich over verdere stappen. “Dit kan echt niet door de beugel”, zegt hij. Ook de gouverneurs van Antwerpen en West-Vlaanderen betreuren de beslissing. De VRT heeft intussen laten weten dat er de komende weken in overleg wordt gegaan met burgemeesters en gouverneurs.

213 reacties

 • Rania Desaegher

  5 maanden geleden
  Met Pvdv wordt het zeker kleuterradio. Een mooie stem maar weinig inhoud. De vrt kan doen wat het wil, maar stop dan de subsidies.
 • Sylvie Van Heck

  5 maanden geleden
  Na 30 jaar, gedaan met radio2, met spijt in het hart. PVDV hoort er niet thuis.
 • Rudy BOUMON

  5 maanden geleden
  De gouverneurs hebben groot gelijk,het regionale nieuws moet blijven op de vrt.maar ze kiezen daar blijkbaar liever voor de centen.
 • jan boden

  5 maanden geleden
  Dat probleem is gemakkelijk op te lossen door het afschaffen van de gouverneurs.
 • Jan Baroen

  5 maanden geleden
  Goed dat de gouverneurs hierop reageren, willen ze ook eens reageren op de banken die overal hun filialen sluiten?
 1. Bijzondere Ubercommissie : Cieltje Van Achter (N-VA) benoemd tot voorzitter bijzondere commissie Brussels Parlement
  Brussel

  Bijzondere Ubercommis­sie : Cieltje Van Achter (N-VA) benoemd tot voorzitter bijzondere commissie Brussels Parlement

  In het Brussels Parlement is de bijzondere commissie over de impact van de praktijken van Uber op de beslissingen van de Brusselse regering over de taxisector geïnstalleerd. Voorzitter is Cieltje Van Achter (N-VA). Ondervoorzitters zijn David Weytsman (MR), Jamal Ikazban (PS) en Hicham Talhi (Ecolo). Verslaggevers zijn Marc Loewenstein (DéFI) en Arnaud Verstraete (Groen), met de garantie dat de voorzitter en eerste ondervoorzitter betrokken worden bij het opstellen van het verslag.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.