Sergio betrokken bij vechtpartij

JONGEMAN TIEN DAGEN WERKONBEKWAAM NA KOPSTOOT

Het incident gebeurde in het prestigieuze restaurant Loanton, dat zeer geliefd is bij bekende Vlamingen.
Mozkito Het incident gebeurde in het prestigieuze restaurant Loanton, dat zeer geliefd is bij bekende Vlamingen.
Serge Quisquater, beter bekend als Sergio, raakte zaterdagochtend betrokken bij een schermutseling in restaurant Loanton. Daarbij raakte één persoon uit Liedekerke gewond. De twintiger is tien dagen werkonbekwaam en gaat klacht indienen. Serge's manager zegt dat het eerder om wat duwen en trekken ging.

Sergio (49) trok vrijdag met een vriend naar het prestigieuze restaurant Loanton, dat zeer begeerd is voor veel bekende Vlamingen, om er de eerste werkdag van het nieuwe jaar te vieren, zoals dat op veel plaatsen in Vlaanderen het geval is. De sfeer zat goed maar zaterdagochtend liep het om een onduidelijke reden uit de hand. "Rond 8 uur stonden hier twee agenten aan de deur", zegt Maureen Herregods, de moeder van het 25-jarige slachtoffer. "Je vreest meteen het ergste want ik wist dat mijn zoon nog niet thuis was. Maar toen zeiden ze dat hij betrokken was geraakt bij een vechtpartij en in het ziekenhuis lag."


Wat er zich in de zaak precies heeft afgespeeld is onduidelijk. "Mijn zoon zegt dat hij met de uitbater van de zaak stond te praten en dat hij uit het niks een kopstoot kreeg van Sergio", klinkt het. "Hij heeft er een hersenschudding en een gebroken neus aan overgehouden. Hij is ook tien dagen werkonbekwaam. Maandag gaat hij klacht indienen bij de politie. Zo'n geval van zinloos geweld kan toch totaal niet? Het gaat mij ook niet om een schadevergoeding of iets dergelijk, maar van mijn kind blijven ze af. Ik heb hem gezond zien vertrekken en dan is dat het resultaat door één zot die wild is geworden. Hij is ook totaal geen vechter of ruziemaker. Hij is een hele rustige, tengere jongen."

Sergio Quisquater.
PHOTO NEWS Sergio Quisquater.

Sluitingsuur

Het incident gebeurde tussen 7 en 8 uur zaterdagochtend. "Ik heb intussen met de portier gesproken en die was er tot 7 uur", zegt de moeder. "Tot dan heeft er zich geen enkel incident voorgedaan. Het moet dus ver tegen het sluitingsuur zijn geweest."


Ilia Beyers, Sergio's manager, bevestigd dat Sergio betrokken was bij een incident. "Serge heeft mij zaterdag gebeld om dat te melden", klinkt het. "Ik heb hem maar kort gehoord maar het klonk eerder als wat duwen en trekken waarbij geprobeerd werd om slagen uit te delen. Serge werd uiteindelijk door zijn kameraad naar buiten getrokken en vandaar werden ze nog nageroepen door een persoon. Hij en zijn vriend zijn dan maar naar huis vertrokken en die andere persoon is daar gebleven. Serge raakte wel niet gewond bij het incident. Hij is vandaag (zondag, red.) op vakantie naar Spanje vertrokken." Volgens Maureen gaat haar zoon maandag naar de politie om klacht in te dienen tegen de Vlaamse zanger en presentator. De verwondingen werden ook in het ziekenhuis vastgesteld.