Cubaanse schilders en Zjollekesbeeld in kerk Essene

Kerk Onze-Lieve-Vrouw-Bezoeking Essene
Mozkito Kerk Onze-Lieve-Vrouw-Bezoeking Essene
De kerk Onze-Lieve-Vrouw-Bezoeking vormt zondag 30 april het decor voor een tentoonstelling van Cubaanse schilderwerken.

De tentoonstelling maakt deel uit van de ‘N8 van de kleine zonde’, een organisatie van Dib21 (Dorp in Beweging). De kerkdeuren in Essene zijn geopend van 20 tot 1 uur. Naast de Cubaanse schilderwerken stellen ook plaatselijke kunstenaars hun creaties tentoon. Om 21 uur speelt gitarist-componist Benny Bulté vanop de preekstoel terwijl Hilde Gee en Nel Mertens gedichten brengen. De deelnemende lokale kunstenaars zijn Joris Verbeeck, Raf Van Ransbeeck, Pierre Van den Bossche, Pierre Van Holsbeeck en Frank Van Alfene. Er worden ook teksten van de pas overleden woordkunstenaar Piet De Brandt tentoongesteld.

Tegelijk wordt ook het ‘Zjollekesbeeld’ voorgesteld, een werk van de hand van Patrick Van Craenenbroeck. Het beeld wordt op 18 mei openbaar verkocht op het dorpsplein van Teralfene.

De vereniging Dib21 wil met de ‘N8 van de kleine zonde’ en de Zjollekeskermis geld inzamelen voor het project Bellewei, een dagcentrum voor andersvaliden. In het dagcentrum zullen de mensen begeleid worden door kunstenaars en vorming krijgen in zelfredzaamheid.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.