Affligem Kermist erop los (ondanks extra veiligheidsmaatregelen)

Het jonge volkje kon zich onder meer op deze molen uitleven.
Mozkito Het jonge volkje kon zich onder meer op deze molen uitleven.
Meer dan vijfduizend bezoekers zijn zaterdag afgezakt naar de Bellekouterhal voor de zevende editie van Affligem Kermist. Daar konden ze genieten van kermisattracties, maar ook van een reeks optredens.

De mix van activiteiten wist duidelijk heel wat mensen te bekoren. "En heel wat van hen zijn niet met de auto, maar wel met de speciaal ingelegde bussen gekomen", zegt burgemeester Walter De Donder. "Een goede zaak, want in het kader van de veiligheid waren we verplicht om de grote parking af te sluiten. De bus bleek een perfect alternatief. Vanaf 14.30 uur reed er om het halfuur eentje door de drie deelgemeenten. Die lijn trekken we volgend jaar door."

Het terreurniveau staat nog altijd op 'drie', dus dat betekende opnieuw agenten met machinepistolen.
Mozkito Het terreurniveau staat nog altijd op 'drie', dus dat betekende opnieuw agenten met machinepistolen.

Concept bewaren

Affligem Kermist wordt georganiseerd door het gemeentebestuur. "We hebben een vast concept dat we in de toekomst ook willen bewaren", klinkt het. "Voor de eetstandjes doen we een beroep op de middenstand, terwijl de adviesraden hun eigen informatiestandjes krijgen. Voor het eerst was het niet coverband Duk die het festival afsloot, maar wel O Gazeuse."


De strengere maatregelen in het kader van de terreurdreiging werden feilloos uitgevoerd. "Doordat de parking slechts één ingang telde, was het voor de politie veel eenvoudiger om het overzicht te bewaren", meldt veiligheidscoördinator Leen Pauwels. "En doordat minder mensen met de wagen kwamen, was ook de verkeerssituatie heel wat veiliger." (WDS)