Werken aan kruispunten A12 lopen weer vertraging op: nieuwe lichtenregeling niet meer voor dit jaar

Het kruispunt Kontischesteenweg - N177 (A12) in Aartselaar, een van de kruispunten die onder handen worden genomen.
Benoit De Freine Het kruispunt Kontischesteenweg - N177 (A12) in Aartselaar, een van de kruispunten die onder handen worden genomen.
De werken aan de verkeerslichten op de kruispunten van de A12 blijven vertraging oplopen. Daardoor schuift de indienstneming van de nieuwe lichtenregelingen en -infrastructuur, die de grootste hinder zal veroorzaken, opnieuw op. 

Sinds midden november voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan vijf kruispunten van de A12 en de Boomsesteenweg (N177) in Aartselaar en Wilrijk. De kruispunten worden veiliger en maximaal conflictvrij gemaakt. De voorbereidende werken hebben nu echter opnieuw vertraging opgelopen.

“Het regenweer speelt het maken van de kabelverbindingen parten”, zegt Jef Schoenmaekers van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “Ook de boringen in de bermen lopen vertraging op, doordat de aannemer in de grond op buizen en leidingen stoot die niet overeenstemmen met de locatie op de plannen.”

Rond tafel zitten met aannemer

De werken met de meeste hinder - de twee weekends van de effectieve ingebruikname van de lichtenregelingen - worden dan ook weer uitgesteld. Die waren voorzien voor het komende  en het daaropvolgende weekend, maar dat gaat dus niet door. De kruispunten blijven volledig in dienst en de zijstraten worden niet afgesloten.

“We gaan spoedig met de aannemer rond de tafel zitten om tot nieuwe data te komen voor de ingebruikname van de nieuwe lichtenregelingen. Dat zal alleszins niet meer in december kunnen plaatsvinden en verschuift naar begin volgend jaar. Van zodra de nieuwe data bekend zijn, zullen we hierover communiceren.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hilde Vewe

    Niet te snappen ! Planning loopt keer op keer in het honderd... of is het in de duizend.. man man toch! Stelletje amateurs jah!