Weer wielerwedstrijd in Aartselaar

MEER DAN 160 RENNERS ZONDAG AAN DE START

Staf van Mensel organiseert de nieuwe wedstrijd 'de Grote Prijs Beerens'.
Foto De Freine Staf van Mensel organiseert de nieuwe wedstrijd 'de Grote Prijs Beerens'.
Aartselaar krijgt er een gloednieuwe wielerwedstrijd bij. De Grote Prijs Beerens, die deze zondag wordt betwist, brengt ruim 160 renners aan de start. Bij de organisatie is men alvast ambitieus: "We willen op termijn evolueren naar een wedstrijd van de allure van de Memorial Rik Van Steenbergen."

De voorbije jaren heeft wielerminnend Aartselaar een aantal flinke tegenslagen moeten incasseren. Niet alleen viel het doek over de Memorial Rik Van Steenbergen, ook de organisatie van de Memorial Stanny Verlooy wierp na een tegenvallende editie in 2016 de handdoek in de ring. Maar de gloednieuwe vzw De Ster van Aartselaar wil met die tendens komaf maken en organiseert deze zondag een nieuwe wielerwedstrijd: de Grote Prijs Beerens, genoemd naar garage Nissan Beerens, de hoofdsponsor van het gebeuren.


Voorzitter van de vzw is Staf Van Mensel (61), die eerder al betrokken was bij de Memorial Van Steenbergen en de Memorial Verlooy. "We hebben beslist om een streep te trekken onder het verleden en met een propere lei van start te gaan", zegt hij. "Met De Ster van Aartselaar hebben we een bestuur van 23 mensen, onder wie een aantal jongere krachten. We willen de eerste jaren rustig groeien, maar onze ambitie is om op termijn weer een wielerwedstrijd te hebben met de internationale allure van de Memorial Van Steenbergen. De naam van de wedstrijd kan de komende jaren nog wijzigen, afhankelijk van de sponsoring."

Het Laar

Voor de eerste editie kan de GP Beerens meteen al uitpakken met een flink deelnemersveld. Liefst 23 continentale en clubploegen zullen er aan de start staan, goed voor alles bij elkaar ruim 160 renners. Zij moeten een afstand afleggen van in totaal 162,6 kilometer gespreid over zeven rondes. "We hebben geprobeerd om het parcours zo selectief mogelijk te maken", zegt Van Mensel. "Onderweg passeren de renners onder meer de Bosstraat in Boom en de Hollebeek in Rumst. Start en aankomst vinden plaats op het Laar in Aartselaar."


Daar, op het Laar, wordt bovendien heel wat randanimatie voorzien. "De cafés Derby, Laarhof en Entrez slaan de handen in elkaar en zullen een heus Kwaremontcafé uitbaten. Als de renners vertrokken zijn, brengt radio Antigoon rechtstreeks verslag uit van op het Laar. Intussen zijn er live optredens van verschillende artiesten uit de regio, zoals De Nouveau, Kurt Kraemer en Dirk Nyberg, en kunnen kinderen zich uitleven op drie springkastelen. Als we nu ook nog de steun krijgen van de weergoden, wordt het zeker een feestelijke bedoening."


De Grote Prijs Beerens start om 13.30 uur, de aankomst wordt verwacht omstreeks 17.15 uur.


Alle informatie is te vinden op de website www.destervanaartselaar.be.