Volslanke Aartselaarse verovert modewereld

STEPHANIE (22) IS RAZEND POPULAIR MODEL, ONDANKS MAATJE 42

Stéphanie Van den Bergh tijdens een fotoshoot.
Foto Kos/Michelle George Stéphanie Van den Bergh tijdens een fotoshoot.
Een zwoele blik, 1,83 meter groot en voluptueuze rondingen: Stéphanie Van den Bergh (22) werd om bijna evidente redenen ontdekt in discotheek Carré. De Aartselaarse zag zichzelf met haar maatje 42 nooit als model. Maar intussen werkt Stéphanie wel voor vijf modellenbureaus, loopt ze shows met Victoria Secret-modellen en staat ze op het punt om voor haar job opnieuw naar New York te verhuizen.

Jarenlang was de 'superskinny' look van modellen als Kate Moss 'bon ton' in de modesector. Maar daar komt stilaan verandering in. Armani kreeg in september bakken kritiek voor de 'wandelende skeletten' op zijn catwalk in Milaan, modebijbel Vogue weigert covermeisjes die te mager zijn en Beyoncé's booty is hotter dan ooit. Enter Stéphanie Van den Bergh, amper vier jaar geleden ontdekt in discotheek Carré en nu felgevraagd 'curvy' model. "Die avond gaf een talentscout me zijn kaartje, met de vraag of ik al eens aan modellenwerk had gedacht. Een telefoontje, een interview en enkele foto's later was mijn eerste contract met Dominique Models (het bekendste modellenbureau van ons land, red.) getekend", zegt Stéphanie.


Sinds die dag gaat het erg hard voor Stéphanie. Ze deed al shoots en modeshows in Parijs, Londen, Zweden, New York en Barcelona voor vijf verschillende agentschappen. Haar foto werd voor een producent van nagellak in 26 landen gebruikt, tot in China en Japan toe. Intussen heeft ze ook verhuisplannen. "Ik heb een lange periode in New York gezeten. Volgend jaar ga ik waarschijnlijk terug een tijd daar wonen. Dat maakt het gemakkelijker om ook opdrachten in LA en Miami te doen." Niet toevallig, want vooral in de VS kalft het dictaat van superskinny modellen het snelste af. "Enkele Amerikaanse ontwerpers zoals Ralph Lauren werken inderdaad steeds meer met curvy modellen, een heel goede evolutie", zegt Stéphanie.


Omdat ze zoveel in het buitenland moet werken, is het voor Stéphanie niet gemakkelijk om haar familie en vrienden vaak te zien. "Ik heb vooral veel vriendinnen in de curvy modellenwereld, maar we treffen elkaar bijna enkel als we voor opdrachten samen in dezelfde stad zitten. Tijdens mijn periode in New York had ik een vaste kliek waar ik elke avond mee uitging. Sex, drugs en rock & roll? Goh, dat gebeurt natuurlijk ook bij sommige curvy modellen, net als bij de andere meisjes. Maar ik denk dat dat in de media toch altijd flink wordt uitvergroot."


De leukste ervaring die Stéphanie al had was de modeweek van Barcelona. "Ik mocht voor kledingmerk Mango een show lopen vlak voor de absolute topmodellen. Ik deelde de backstage met Victoria Secret-modellen als Allesandra d'Ambrosio en Irina Shayk, dat is best wel kicken." Toch blijft er ook voor Stephanie nog één droom over. "De cover van Vogue halen. In 2011 stonden met Tara Lynn, Candice Huffine en Robyn Lawley al drie wat vollere toppers op de cover van Vogue Italië, dus het is zeker een droom die werkelijkheid kan worden."


Vanavond wordt Stéphanie onder meer tijdens een fotoshoot gevolgd door de reportageploeg van Koppen op Eén.