Rappers leren Nederland 'anale driehoek' kennen

DE JEUGD VAN TEGENWOORDIG OP STAP MET DE VOLKSKRANT DOOR KONTICH, AARTSELAAR EN REET

'Vjèze Fur' en 'Willie Wartaal' smullen een gebakje in Aartselaar.
De Volkskrant 'Vjèze Fur' en 'Willie Wartaal' smullen een gebakje in Aartselaar.
De Jeugd van Tegenwoordig heeft Nederland de 'anale driehoek' van Vlaanderen leren kennen. In de Volkskrant stond afgelopen weekend een uitgebreide reportage over de dagtrip van rappers Freddy Tratlehner ('Vjèze Fur') en Olivier Lacadia ('Willie Wartaal') door Kontich, Aartselaar en Reet.

Een zondag met De Jeugd Van Tegenwoordig naar de 'anale driehoek', een absurd plan van journalist John Schoorl van de Volkskrant. Samen met een fotografe nam Schoorl twee rappers van de populaire Nederlandse groep mee naar België. Een verslag van hun uitje stond dit weekend te lezen in de Volkskrant. De derde grootste krant van Nederland  wijdde een hele bijlage aan De Jeugd Van Tegenwoordig naar aanleiding van hun tienjarig bestaan.


Het 'anale reisverhaal' begon in de gemeente Reet waar het gezelschap enkele biertjes dronk op het terras van café Belle Vue. Dat er in de gemeente veel huizen te koop staan, verraste de rappers naar eigen zeggen niet. "Want iedereen wil natuurlijk weg uit Reet."

De cover van de reportage in het magazine van de Volkskrant.
De Volkskrant De cover van de reportage in het magazine van de Volkskrant.

"Niet herkend"

Later passeerden ze in het centrum van Aartselaar en kwamen vervolgens in Kontich op het terras van café Chapo terecht. "Ik had de rappers eerst niet herkend", vertelt cafébaas Dendy Fierens (28). "Het was vrij druk door het mooie weer. Ze zaten vooraan op het terras. Ik had gehoord dat het Nederlanders waren, maar verder had ik er niet bij nagedacht. Ze hebben het plaatselijke 'Contje' gedronken. Maar een van hen, Willie Wartaal zo bleek later, bestelde wodka met Spa. Die bestelling had ik nog nooit gekregen. Ik zal het niet snel vergeten", lacht Fierens.


De rappers werden ook niet door andere klanten herkend. "Dit café trekt niet echt een jeugdig publiek. Verder gedroegen de mannen zich normaal. Pas net voor ze door gingen, zag ik hen foto's maken. Toen viel mijn frank. Ik heb nog even met de journalist gepraat, die vertelde dat ze de anale driehoek bezochten. Maar de twee artiesten waren toen al weg gewandeld. Net te laat om nog met hen op de foto te gaan. Spijtig. Ze mogen zeker nog eens langskomen."


De burgemeester van Aartselaar, Sophie De Wit, stoort zich helemaal niet aan de Nederlandse aandacht voor de 'anale driehoek'. "Die naam bestaat al zo lang. Het is volks en het hoort erbij. Het klinkt misschien niet zo fraai, maar de naam leidt wel tot een zekere bekendheid. Wanneer ik de naam Aartselaar ergens laat vallen, weet iedereen meteen waar het ligt. Mensen doen er graag wat lacherig over, maar voor ons is die naam doodnormaal."

Dendy Fierens, de uitbater van café Chapo. De rappers kwamen bij hem iets drinken.
Benoit De Freine Dendy Fierens, de uitbater van café Chapo. De rappers kwamen bij hem iets drinken.