Wendy Janssens rijft trofee voor Cultuurtalent binnen

Wendy Janssens met haar geprezen boek.
Foto Bollen Wendy Janssens met haar geprezen boek.
"Het is fantastisch wat mij overkomt", zegt Wendy Janssens (39). Tijdens het Gala van de Parels kreeg ze de trofee voor Cultuurtalent 2014-2016 overhandigd. Ze werd geprezen om haar inzet en veelzijdigheid.

Wendy is ICT-leerkracht en was al bekend als zangeres, maar met haar eerste kinderboek 'Verhalen voor gevoelige oortjes' heeft ze een snaar geraakt bij veel ouders en kinderen. "Het boek behandelt faalangst en hooggevoeligheid. Over dit onderwerp is nog maar weinig geschreven. Ik geef al een tijd infosessies over hooggevoeligheid en de aanvragen stromen nu binnen." Wendy is zelf hooggevoelig. Hoe gaat ze om met de lof die haar in cultuurcentrum Het Gasthuis te beurt viel? "Ik kreeg die avond felicitaties van alle kanten. Momenteel ben ik even aan rust toe (lacht). Je krijgt veel prikkels tegelijk binnen en je hebt tijd nodig die te verwerken. Het is heus niet zielig om hooggevoelig te zijn. Ik ben heel actief op mijn website en sociale media om mijn boek te promoten. Zelf hoef ik niet in de schijnwerpers te staan, maar ik maak er mijn werk van om kinderen en ouders met elkaar te laten communiceren. Ik geef voorleessessies in bibliotheken. In september begin ik aan een tweede boek."


Als nieuwbakken Cultuurtalent pleit Wendy ervoor dat mensen zich creatief durven te uiten. "Het verbaast me dat er niet meer genomineerden waren voor het Gala. Er zijn in Aarschot zo veel mensen met artistiek talent. Ze mogen dat gerust tonen." (VDWT)