Wendy brengt weer 'Verhalen voor gevoelige oortjes'

Illustrator Katrien Benaets en auteur Wendy Janssens tonen de cd en het boek.
Foto Tom Van De Weyer Illustrator Katrien Benaets en auteur Wendy Janssens tonen de cd en het boek.
Schrijfster Wendy Janssens (40) presenteert haar nieuwe boek 'Verhalen voor gevoelige oortjes, deel 2'. Net als deel 1 is het een voorlees- en doeboek geworden met tien verhalen. Deze keer is het thema 'je anders voelen, zorgen voor het slapengaan, rouw en durven'.

Het boek, vol met opdrachten, kleurplaten en knutselideeën is geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Er werd ook een cd gemaakt, met liedjes gecomponeerd door Damien Braeckman en ingezongen door Wendy. De liedjes sluiten aan bij de verhalen uit deel 1 en 2.


Deel 1, waarvan vorig jaar meer dan 2.000 exemplaren zijn verkocht, is inmiddels toe aan de derde druk. "Ik heb enorm veel goede reacties gekregen op dat eerste boek", zegt Wendy. "Het wordt dankbaar gebruikt door leerkrachten, psychologen, coaches, maar ook binnen het gezin. Het boek biedt voorleesmomenten en knutselactiviteiten. Dankzij de vragen en opdrachten komen ouders te weten wat er speelt bij hun kind. De vraag naar een vervolg was groot", zegt Wendy, die computerles geeft in het volwassenenonderwijs.


"Beide boeken gaan over de uitdagingen waar kinderen vandaag voor staan in de maatschappij. Er wordt van hen veel gevraagd. Dit boek brengt rust bij kinderen, maar ook bij hun ouders. Volwassenen herkennen zich ook in de verhalen, zoals het verhaal over het 'ezelige ezeltje', dat gaat over talenten erkennen van mensen binnen een organisatie."


Samen met illustrator Katrien Benaets geeft Wendy actieve workshops in de streek. Je kan alle belevenissen, reacties en gratis extra's vinden op www.verhalenvoorgevoeligeoortjes.com of op Facebook. Het boek kost 20 euro, de cd 12,5 euro. Op woensdag 18 oktober signeert Wendy tussen 14 en 16 uur in de jeugdafdeling van de bibliotheek, in de Elisabethlaan 103a. Voor elk kind ligt een leuke attentie klaar. (VDWT)