Talentenbank timmert bakken voor voedselinzameling

Buurtwerker Wout Plasmans, Gert Mignolet en Davy Hendrickx, medewerkers van de houtgroep, brengen een bak bij de ingang van de Delhaize.
Foto Tom Van De Weyer Buurtwerker Wout Plasmans, Gert Mignolet en Davy Hendrickx, medewerkers van de houtgroep, brengen een bak bij de ingang van de Delhaize.
De Talentenbank heeft 33 houten bakken getimmerd voor de vzw Kommaraf, de voedselbedeling in Aarschot. De bakken zijn geplaatst in alle lagere en middelbare scholen en de grootwarenhuizen van Aarschot en deelgemeenten.

"Ze zijn een verzamelpunt voor droge voeding", zegt buurtwerker Wout Plasmans van de Talentenbank. "We rekenen erop dat inwoners er iets deponeren voor minderbedeelden in onze gemeente. Je kan er etenswaar in leggen als koffie, thee, pasta, confituur, olie, blikvoeding, beschuiten, maar ook luiers, was- en verzorgingsproducten. Let wel dat je geen vervallen producten schenkt."


"Onze werkgroep van 15 houtbewerkers komt elke woensdag samen om te timmeren in de oude werkhuizen van het stadhuis. Het hout voor dit project werd ons geschonken door het lokaal sociaal beleid."


Op 17 oktober worden de bakken leeggemaakt door de mensen van Huize Eigen Haard. De inhoud wordt geschonken aan de voedselbedeling. "Op die dag wandelen 700 leerlingen van het Sociaal Huis naar de Grote Markt en brengen zelf ook nog een vracht droge voeding mee, om een vuist te maken tegen armode", zegt Plasmans. "Voor volgend jaar denken we eraan de voedselbakken te laten beschilderen door kunstenaars." (VDWT)