Scholenwerking Mixed is succes

De holebi-vereniging Mixed is de jongste maanden sterk in aantal gegroeid.
Foto Bollen De holebi-vereniging Mixed is de jongste maanden sterk in aantal gegroeid.
Door de jeugd- en scholenwerking van holebi-vereniging Mixed is het aantal jongeren dat de weg vindt naar de vereniging de voorbije maanden sterk gestegen. "Elke maand komt er wel een jongere bij."

Sinds begin dit jaar trekken vrijwilligers van Mixed langs de scholen. "Onder meer de scholen van Aarschot, Betekom en eentje uit Tienen werden al bezocht", weet Goovaerts. "Daarnaast hielden we ook halt bij een aantal jeugdbewegingen.In totaal bestaat Mixed momenteel uit 25 jongeren die effectief lid zijn. "Er zijn ook heel wat jongeren die meedoen aan de activiteiten maar geen lid zijn. Sinds de jeugd- en scholenwerking stellen we vast dat er elke maand een jongere bijkomt die ons anders niet had gevonden."


Al tien jaar worden nieuwe leden elke derde donderdag van de maand opgewacht aan de pomp op de Grote Markt van Aarschot. "Op die manier willen we de kennismaking zo laagdrempelig mogelijk maken", klinkt het.


Sinds kort kan er ook online kennis gemaakt worden met Mixed. "Elke eerste en derde woensdag van de maand zijn we, via onze Facebookpagina, online te vinden voor een chatsessie", zegt Goovaerts.


Zaterdag 25 april wordt het tienjarig bestaan gevierd met een evenement in jeugdcentrum De Klinker. (GMA)