Reünie doet De Viertap even herleven

Kurt Buelens laat zijn publiek zingen.
Foto Tom Van De Weyer Kurt Buelens laat zijn publiek zingen.
De oude sfeer van toen nog een keer opwekken. Dat was het plan voor de reünie van de Viertap, zaterdagavond in zaal Den Akker. Op 1 maart overleed Karel Buelens (73), de oprichter van de gekende oldiekroeg. De Viertap heeft intussen plaatsgemaakt voor appartementen, maar Rillaar is het café nog lang niet vergeten.

Op de begrafenis van Buelens beloofde zijn zoon Kurt iedereen nog eens samen te brengen. Hij hield woord en zaterdag waren de deejay, de portiers en het promotieteam als vanouds op post, net als vijfhonderd stamgasten. Ze kwamen vanuit de buurt naar Rillaar afgezakt, maar ook uit Luik en Nederland. Zoals 'in de goede oude tijd' werden de drankjes uit het flesje gedronken met een rietje.


"Het doet deugd al die gezichten nog eens terug te zien", zegt Kurt Buelens, die glundert bij de begroetingen. "Iedereen is op de afspraak, behalve Karel zelf. Hij zou deze avond voor geen geld willen missen hebben."

'My Way'

Om middernacht werd een plechtig moment gehouden ter nagedachtenis van de voormalige uitbater. Even was het muisstil in de danskeet. 'My way' van Johnny White werd afgespeeld, een lied dat Buelens op het lijf geschreven was. Kurt kroop daarna zelf achter de draaitafel en liet zijn volk de polonaise dansen. De opbrengsten van de avond gaan naar Kom op tegen Kanker.


(VDWT)