Motorrijder (27) sterft na crash

KENNY ROELANDTS MIST BOCHT EN KNALT TEGEN PERSONENWAGEN

Kenny op zijn motor, zoals iedereen hem kende.
Repro Bollen Kenny op zijn motor, zoals iedereen hem kende.
De 27-jarige Kenny Roelandts uit Kortenaken is vrijdagavond om het leven gekomen bij een ongeval op de Rillaarse Baan in Gelrode (Aarschot). De motorrijder kwam in een bocht in aanrijding met een personenwagen die uit de andere richting kwam. Hij overleed ter plaatse.

Alle hulp kwam vrijdagavond te laat voor de 27-jarige Kenny Roelandts. De motorrijder kwam in een bocht op het rijvak voor het verkeer uit de andere richting terecht, en knalde tegen een personenwagen. De bestuurder van de Saab 93, een man van 79, en zijn passagier van 78, beiden uit Rotselaar, raakten lichtgewond en werden in shock overgebracht naar het ziekenhuis. De klap was enorm. De Suzuki-motor van Kenny vloog tegen de wagen en plooide zich rond een elektriciteitspaal. Ook de personenwagen werd tot schroot herleid.

Kenny zou in de bocht op het ander rijvak terecht gekomen zijn, waardoor hij op zijn tegenligger knalde.
Bollen Kenny zou in de bocht op het ander rijvak terecht gekomen zijn, waardoor hij op zijn tegenligger knalde.

Voorgevoel

Een zware motor en een te hoge snelheid: Roger Roelandts (83) en Maria Smets, de grootouders van Kenny, vreesden er wel vaker voor. "Een doodbrave gast. Hij noemde me niet bompa, maar zei altijd 'pa' tegen me", klinkt het bij Roger. "Voor het minste kwam hij langs. Hij was vrijdag nog komen helpen om de zolder leeg te maken. Zijn motor was zijn grote hobby. Al vanaf hij mocht rijden, reed hij rond op bromfietsen. Niet dat hij gevaarlijk reed, maar hij liet hem graag eens gaan. Ik heb hem zeker honderd keer gezegd dat hij voorzichtig moest zijn. Toen mijn zoon Eddy (Kenny's vader, red.) hier zaterdagochtend langs kwam en zei dat hij slecht nieuws had, wist ik hoe laat het was."


Ook Rogers andere zoon Hans (nonkel van Kenny, red.) is ontroostbaar. "Het is niet te vatten, we kunnen het steeds nog niet geloven. Elke keer wanneer ik het geluid hoor van een motor, denk ik dat het Kenny is. Ik geloof nog steeds dat hij elk moment zal bellen om te zeggen dat hij even passeert. Dat deed hij altijd als hij in de buurt was: binnen springen voor een tas koffie en weer weg met zijn motor. Hij was een harde werker, maar in zijn vrije tijd was hij bij zijn vrienden. Hij was lid van de Chosen Few MC Belgium en was daar echt fier op. Gisteren kwamen maar liefst 200 leden van de club hun steun betuigen."


"Kenny was een goedlachse beer met een klein hartje", zegt Kenny's vier jaar jongere broer Brendy. "Een kleerkast van een kerel en dat mag je letterlijk nemen, want hij had schoenmaat 51. Vrijdagnamiddag, nadat hij bij grootvader Roger de zolder had leeggemaakt, kwam hij nog even langs. Zoals gewoonlijk plaagden we elkaar en maakten we grappen. Kenny en zijn vriendin Doke kenden elkaar zo'n vijf jaar. Anderhalf jaar geleden kochten ze een oude hoeve in Kortenaken. Kenny verbouwde het pand volledig. Vrijdag vroeg ik hem nog of hij zaterdagochtend met me zou meegaan naar Bocholt om naar de rally te kijken, maar hij weigerde want hij had nog wat werk in het huis. 'Anders zal Doke boos zijn', lachte hij. Toen ik me zaterdagochtend klaarmaakte om te vertrekken, stond de politie voor de deur. Ze hadden Doke en ons moeder, die momenteel in Canada verblijft, nog niet kunnen bereiken. Hun op de hoogte brengen, is het moeilijkste wat ik ooit in mijn leven gedaan heb. We zullen hem missen, Kenny. Het is een leegte die we de rest van ons leven zullen voelen."


Door het ongeval werd de Rillaarse Baan afgesloten voor alle verkeer. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken, maar daaruit blijkt dat de motorrijder in de bocht terechtgekomen is op het rijvak voor het verkeer dat uit de andere richting komt. Hij zou ook te snel gereden hebben. De maximum toegelaten snelheid is 70 kilometer per uur, de verkeersdeskundige schat zijn snelheid op 120 kilometer per uur.

De motor werd volledig tot schroot herleid.
Bollen De motor werd volledig tot schroot herleid.