Hanne Beyens bij vijf finalisten

Muzikante Hanne Beyens (19) uit Gelrode is bij de vijf finalisten van ‘Young Belgian Talent’ (YBT), een wedstrijd voor aanstormend jong talent tussen de 16 en 21 jaar. Hanne studeert aan de Luca School of Arts, campus Lemmensinstituut in Leuven onder leiding van Roeland Hendrix.

Hanne Beyens
RV Hanne Beyens

De talentenwedstrijd wil een lacune in de huidige muziekopleiding dichten en tegelijk wil ze jonge, Belgische muzikanten uit modale gezinnen de kans geven uit te groeien tot topmuzikanten op het niveau van de Koningin Elisabethwedstrijd.

De winnaar krijgt een geldprijs van duizend euro en ook een eigen cd-opname. Bovendien worden ze gecoacht tot ze 25 jaar zijn. YBT is de ideale springplank voor jonge muzikanten in het klassieke genre.

Het concept van de wedstrijd werd bedacht door Harley Lovegrove, een tot Belg genaturaliseerde Engelsman. Op zaterdag 15 december vindt de finale plaats in Studio 4 van Flagey in Brussel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.