Duo blijft in de cel voor steekpartij

De raadkamer in Leuven heeft vrijdag de aanhouding verlengd van de twee verdachten van de dodelijke steekpartij in Aarschot. Björn D.C. en Kristel A. blijven een maand langer in de cel op verdenking van moord op Andy Vandereyt (30) op 2 december. Het 30-jarige slachtoffer werd op straat met messteken om het leven gebracht.

Andy Vandereyt werd afgelopen zondag om 3.30 uur gedood bij een steekpartij in de Diestsestraat in Aarschot. Hij was vanuit zijn woonplaats Glabbeek naar Aarschot gekomen om een ruzie met zijn ex-vriendin te beslechten. Toen de gewezen partners elkaar op straat ontmoetten, ontstond een gevecht. Kristel A. (25) uit Glabbeek was vergezeld van haar huidige vriend Bjorn D.C. (28) uit Aarschot. Zowel de man als de vrouw brachten het slachtoffer diverse messteken toe. Dat hebben getuigen verklaard. Vandereyt overleed later in het ziekenhuis. De twee verdachten namen de vlucht. Bjorn D.C. werd om 4.20 uur door een verkeersploeg van de politie opgepakt toen hij zijn woning in Aarschot verliet. Kristel A. werd aangehouden om 7.15 uur toen ze over de Grote Markt van Aarschot liep. Zij gaf eerst een valse naam op. Beide verdachten werden geïdentificeerd door de getuigen. Het parket van Leuven vorderde meteen een gerechtelijk onderzoek voor moord.

Het duo werd maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Leuven. De man bekende tijdens zijn verhoor het toedienen van de messteken. De vrouw beriep zich op haar zwijgrecht. Beide verdachten werden aangehouden. De raadkamer heeft die aanhouding vrijdag verlengd.

De plaats van het incident.
Bollen De plaats van het incident.
Slachtoffer Andy Vandereyt overleefde de aanval niet.
Bollen Slachtoffer Andy Vandereyt overleefde de aanval niet.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.