Begijnhoven twintig jaar erkend als Werelderfgoed

Twintig jaar geleden werden 13 Vlaamse begijnhoven erkend als UNESCO Werelderfgoed. In dit kader brengt het Stedelijk Museum van 2 tot en met 27 februari 2019 de tentoonstelling ‘Begijnhoven. Eeuwenoud. Eigentijds’. Daarmee krijgt de expo ook een Aarschots tintje.

Eén van de tekeningen.
RV Eén van de tekeningen.

De expo ‘Begijnhoven. Eeuwenoud. Eigentijds’ vestigt de aandacht op de hedendaagse cultuur rond de begijnhoven. Tekenaar Stefaan Kerkhof maakte tekeningen van 40 begijnhoven. Zijn zoon Alexander trad in zijn voetsporen met een camera in de hand en onderzocht er de maatschappelijke tendensen.

“Het resultaat is een tentoonstelling over een uniek stukje erfgoed”, aldus schepen van cultuur Steven Omblets (CD&V). “Met haar tekeningen, historische benaderingen, bijzondere verhalen, 360°-fotomateriaal en videogetuigenissen snijdt de expo ook actuele thema’s aan.”

Lagere scholen kunnen een exclusief bezoek brengen aan de expo met een stadsgids. Aansluitend nemen ze deel aan een workshop van de Gasthuissisters. Voor middelbare scholen bieden de thema’s van de expo verschillende aanknopingspunten met de eindtermen. Ook zij kunnen de tentoonstelling bezoeken met een stadsgids. Voor leerlingen van de tweede en derde graad ASO, TSO en KSO is er een educatieve map. Het educatieve aanbod kost 0,60 euro per leerling.

Reserveren kan tot vrijdag 25 januari 2019 op het nummer 016 56 84 51 of via mail:  museum@aarschot.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.