"Ruim 10.000 euro aan materiaal weg"

DIEVEN ROVEN CAMIONETTE LEEG EN STELEN HONDERDEN KILO'S KOPER BIJ BEDRIJF AAN LIERSESTEENWEG

Zaakvoerder Florent Verelst bij de bestelwagen die werd leeggeroofd.
Foto Bollen Zaakvoerder Florent Verelst bij de bestelwagen die werd leeggeroofd.
Dieven hebben vrijdagnacht zwaar toegeslagen. Aan de Ter Heidelaan werd eerst een grote zwarte bestelwagen gestolen aan 't Wit Toreke. Daarmee reden ze naar het bedrijf Verelst Centrale verwarming en sanitair aan de Liersesteenweg. Daar plunderden ze een bestelwagen en drongen ze de stockageruimte binnen om er enkele honderden kilo's koper mee te nemen. In totaal stalen ze voor meer dan 10.000 euro.

Florent Verelst, zaakvoerder van het familiebedrijf dat al meer dan 30 jaar op deze locatie gevestigd is, is er het hart van in. "Wanneer de diefstal juist gebeurde weten we niet. Feit is dat toen ik hier vanochtend aankwam, zag ik het verbrijzelde glas op de parking liggen, ook de poort van het magazijn stond open. Tja, dan weet je wel hoe laat het is. De dieven sloegen de ruit van de Mercedes Sprinter stuk en haalden er alle werkmateriaal uit. Allerhande boor- en slijpschijven, een drilboor, maar ook specifiek werkmateriaal zoals een persmachine en dergelijke. Uit het magazijn verdwenen werkelijk alle sanitaire leidingen. Vermoedelijk is het hen om het koper te doen dat erin zit. Aan koper alleen al namen ze enkele honderden kilo's mee."

Ze wisten wat ze deden

"Voor hoeveel aan materiaal er juist is gestolen weet ik niet, maar nu zit ik al aan ruim 10.000 euro en de inventaris is nog niet helemaal gemaakt", zucht de man. Het is bovendien niet de eerste tegenslag, want sinds ze op deze locatie zitten is het al de derde inbraak. "Eens om de tien jaar zeker.... Dit was wel de zwaarste inbraak die we al meemaakten. De dieven wisten toch waar ze mee bezig waren en wat ze moesten hebben, want de winkel zelf werd niet betreden. Daar is namelijk een alarmisntallatie, in het magazijn niet. Dat is geen toeval denk ik."

Werken onmogelijk

"Vandaag (vrijdag, nvdr), konden we dan ook niet aan de slag. De drie werkmannen van onze plaatsingsdient heb ik thuis moeten zetten. Zonder werkmateriaal kunnen we geen installaties doen. Wanneer ze dan wel terug aan de slag kunnen, is nog een vraagteken. Veel van dat specifiek werkmateriaal ligt niet zomaar in de winkelrekken, maar is op bestelling: sommige machines moeten van Duitsland komen. Momenteel ben ik dus druk bezig om alles zo snel mogelijk geleverd te krijgen zodat we terug kunnen beginnen."

Plastic bakken gestapeld

De bestelwagen waarmee de daders hun buit vervoerden werd eerder op de nacht gestolen bij 't Wit Toreke aan de Ter Heidelaan. Die stak vol met plastic bakken. Die hebben de daders vermoedelijk gestapeld om over de 1,80 meter hoge omheining bij Verelst te geraken. Mede-zaakvoerder Carla Van Vlasselaer van 't Wit Toreke: "Toen onze leverancier rond 7 uur gisterenochtend aankwam bleek onze grootste bestelwagen, een Renault Traffic, gestolen te zijn. De dieven knipten een zware ketting en het slot van het hek door. Via het achterliggende Meetshovenbos reden ze ermee weg. Tot bij Verelst blijkbaar. Later op de dag kregen we telefoon van de politie met de vraag of die leeggoedbakjes van ons waren. Ja dus... Niet te begrijpen, want de bestelwagen valt echt op. Een zwarte Renault met witte letters, het logo van 't Wit Toreke en rode reclame van de Delhaize. Hopelijk heeft iemand hem gezien en kan dat een nuttige tip opleveren."