Ga naar de mobiele website
^ Top

Vaarwel Oogstfeesten, welkom Summerfest!

DIRK DE SMUL VIERT TWINTIGSTE VERJAARDAG ALS PRESENTATOR TRACTORPULLING

Dirk De Smul zorgde gisteren voor het twintigste jaar op rij voor plezier tijdens de tractor- en truckpulling.
Joeri Seymortier Dirk De Smul zorgde gisteren voor het twintigste jaar op rij voor plezier tijdens de tractor- en truckpulling.
Na dit weekend is het zeker: Summerfest Aalter doet de Oogstfeesten vergeten en heeft nog een lange toekomst voor zich. Drie jaar geleden begon de omschakeling van de wat oubollige Oogstfeesten naar het hippere Summerfest. Drie dagen lang zorgde de nieuwe formule voor een volle feesttent. Dirk De Smul vierde er gisteren ook zijn twintigste verjaardag als presentator van de tractorpulling.

Gisteren deed Summerfest nog het meest aan de oude gezelligheid van de Oogstfeesten denken, want aan de zondagsformule is amper iets gewijzigd. Enkele ambiancekleppers als Jettie Palletie, Yves Segers en Def Dames Dope op het podium, buiten het immense geronk van de tractor- en truckpulling. In de speaker nog altijd de sappige commentaren van schepen Dirk De Smul, die het evenement elk jaar op zijn eigen, unieke manier aan mekaar praat.


Steevast met zijn rode boerensjaaltje met witte bollen tilt hij de tractorpulling ondertussen al twee decennia naar een hoger niveau. "Ongelooflijk dat dit al het twintigste jaar op rij is dat ik presenteer", zegt Dirk De Smul.

Gisterenmiddag had zanger Herbert Verhaeghe zijn fans meegebracht.
Joeri Seymortier Gisterenmiddag had zanger Herbert Verhaeghe zijn fans meegebracht.

Hobby

"Het was wijlen André Wyckstandt die mij twintig jaar geleden eens een playbackwedstrijd zag presenteren en mij kwam vragen of ik ook de tractorpulling op een losse manier aan elkaar wou praten. Ik doe dat gewoon heel erg graag. Ik krijg altijd een kick tussen die tractoren en ik zorg graag voor de komische noot. Of ik er ooit aan gedacht heb om te stoppen met presenteren toen ik schepen werd? Helemaal niet. Ik heb dat altijd goed gescheiden kunnen houden. Iedereen heeft recht op een hobby, en presenteren is nu eenmaal het liefste wat ik doe."

Gers Pardoel was op vrijdagavond dé absolute topper van het hele weekend.
Joeri Seymortier Gers Pardoel was op vrijdagavond dé absolute topper van het hele weekend.

Klepper

Ook zaterdag zorgde Summerfest Aalter al voor een volle tent. Op Girl Madness stonden enkel de bekendste vrouwelijke dj's achter de draaitafel en daar kwam het jonge volkje massaal op af.


Summerfest leek die avond wel Tomorrowland in het klein. Maar de topper van het afgelopen weekend was Summerfest Live van vrijdagavond. Les Truttes mocht de concertreeks met volle geweld openen. Geen makkie voor Niels De Stadsbader om na zo'n groep te komen, maar vooral met 'Skon Meiske' had de jonge zanger het publiek ook helemaal mee.


Gers Pardoel deed vrijdagavond ook al wat van hem verwacht werd: de tent helemaal op z'n kop zetten. Christoff is een vaste waarde en mocht aansluiten. Toen hij 'Een ster' opdroeg aan wijlen André Wyckstandt -de man die ooit met Oogstfeesten startte- viel de familie Wyckstandt elkaar in de armen.


Cleymans en Van Geel zetten op de openingsavond nog een mooie kers op de taart. "We zijn super tevreden over deze editie", zeggen Geert Wyckstandt en Ellen Eggermont


"We kiezen voor grote artiesten en dat wordt duidelijk gesmaakt. Voor volgend jaar hebben we ondertussen al een echte klepper vastgelegd, maar wie dat is, zeggen we nog niet."

Meer over


Meld een bug