Station Maria-Aalter krijgt tijdelijke stopplaats (en daardoor zijn er op 19 en 20 januari geen treinen)

Het station van Maria-Aalter.
JDB Het station van Maria-Aalter.
Maria-Aalter krijgt voor een periode van twee jaar een tijdelijke stopplaats voor de treinen. Om die aan te leggen is er op zaterdag 19 en zondag 20 januari geen treinverkeer.

De werken in de stationsbuurt van Maria-Aalter zijn al een tijd aan de gang. Nu wordt ook de heraanleg van het station zelf opgestart. De werken kaderen in de aanleg van een derde en vierde spoort tussen Gent en Brugge.

“NMBS en Infrabel leggen tijdens het weekend van 19 en 20 januari een tijdelijke stopplaats aan, die voor een periode van twee jaar gebruikt zal worden”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V). “De tijdelijke stopplaats komt vlakbij de brug van de Knesselaarsestraat. De onderdoorgang wordt vanaf dat weekend afgesloten en tijdelijk vervangen door een passerelle voor voetgangers en fietsers. Er komt ook een tijdelijke parking. Tijdens het weekend van 19 en 20 januari zal het treinverkeer tussen Gent en Brugge tijdelijk onderbroken zijn. Ook op 17 en 18 maart is dat het geval. Er zijn vervangende busdiensten.”

De komende maanden zal de aannemer tijdens de week vooral ’s nachts werken. Op weeknachten kan de NMBS een spoor buiten dienst nemen, wat nodig is om op een veilige manier te werken. De werken duren tot eind maart.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.