Reuzenrad lokt 5.500 bezoekers en keert volgend jaar terug

Vanuit het reuzenrad had je een mooi zicht over de stad.
Foto Joeri Seymortier Vanuit het reuzenrad had je een mooi zicht over de stad.
Het reuzenrad op de kermis in Aalter heeft in tien dagen tijd 5.500 bezoekers gelokt. Zowat de helft van de kostprijs is daarmee terugverdiend. Volgend jaar staat het reuzenrad opnieuw op de kermis.

Het reuzenrad op de kermis van Aalter was een schot in de roos. Vooraf was er heel wat te doen over de hoge kostprijs van 50.000 euro. Maar na de euforie van de mooie luchtbeelden, lijkt niemand daar nog wakker van te liggen. De opbrengst stroomt ook terug naar de gemeente. Met 5.500 bezoekers die elk vijf euro betaald hebben, is dat 27.500 euro. Het reuzenrad kost de gemeente Aalter uiteindelijk dus 'maar' 22.500 euro.


"Daar gaat het eigenlijk ook helemaal niet om", zegt titelvoerend burgemeester Pieter De Crem (CD&V), wanneer we hem ons cijferwerk voorleggen. "We wilden een speciale attractie voor onze kermis, iets wat niet in alle gemeenten staat. Of dat niet veel geld was voor tien dagen? We investeren als gemeente ook veel geld in pakweg ons zwembad of onze sportinfrastructuur, en er zijn ook mensen die daar nooit gebruik van maken. Ik heb in ieder geval 5.500 gelukkige gezichten gezien op dat reuzenrad."

City marketing

Aalter heeft zichzelf de voorbije twee weken in ieder geval nog eens goed op de kaart gezet. Op sociale media zag je heel wat foto's van op het reuzenrad opduiken. Ook buiten de gemeente werd er goed over 'Aalter en het rad' gesproken. Een staaltje perfecte city marketing, dus. "Het is lang geleden dat ik op de twee weken van de kermis nog eens zoveel volk in Aalter gezien heb", vertelt De Crem. "De mensen zijn in grote getale naar onze gemeente afgezakt. Ik hoorde veel mensen zeggen dat ze verrast waren hoeveel groen er nog in ons centrum staat. Ook de vooruitgang van de werken aan de E40 zag je perfect van uit de lucht."


En voor wie de voorbije tien dagen niet op het reuzenrad geraakt is, is er goed nieuws. "We hebben de reservatie voor volgend jaar al gemaakt. Het reuzenrad komt ook dan terug", belooft De Crem nog. Een filmpje van het reuzenrad in Aalter, kan je zien op www.pieterdecrem.be. (JSA)