Nog geen reglement: verenigingen mogen (nog) niet in nieuwe voetbalkantine Daring Maria-Aalter

De nieuwe voetbalkantine van Maria-Aalter.
Joeri Seymortier De nieuwe voetbalkantine van Maria-Aalter.
De verenigingen van Maria-Aalter kunnen voorlopig nog geen gebruik maken van de nieuwe voetbalkantine. Er is nog geen gebruikersreglement.

Eind augustus al werd de nieuwe accommodatie van voetbalclub Daring Maria-Aalter feestelijk geopend door het gemeentebestuur van Aalter. Er werd maar liefst 800.000 euro geïnvesteerd. Toen werd al duidelijk gemaakt dat dit niet alleen een opsteker was voor de voetbalclub, maar het een nieuwe stek moest zijn voor alle verenigingen in het dorp. De voetbalclub krijgt voorrang, maar ook andere verenigingen zouden de lokalen kunnen huren. “Maar vandaag kan nog altijd geen enkele vereniging daar binnen”, zegt Mieke Schauvliege (Groen). “Er is nog altijd geen gebruikersreglement, dus de zaal kan door niemand worden gehuurd. Dat kon toch al lang in orde zijn gebracht?”

Titelvoerend burgemeester Pieter De Crem (CD&V) reageert lauwtjes. “Er wordt gewerkt aan de opmaak van een reglement”, was het enige wat hij hierover kwijt wou.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.