Nieuwe verkeersregels in centrum ter discussie

De plannen van Aalter om na de centrumwerken ook de verkeersdoorstroming aan te passen, blijft voor kritiek zorgen.

Vooral het feit dat je van de Markt niet meer de Bellemstraat zal kunnen inrijden, kan op weinig begrip rekenen. Wie uit de Stationsstraat of de Brouwerijstraat komt en de Markt oprijdt, zal vanaf volgend jaar enkel rechtdoor mogen rijden, richting Lostraat. De Bellemstraat links inrijden, zal verboden worden. Je zal de Bellemstraat enkel nog in mogen, als je vanuit de Lostraat komt. "Hoe zal je zoiets kunnen afdwingen?", vraagt Seppe Santens (Groen) zich af.


Burgemeester Patrick Hoste (CD&V) beseft dat het niet fysisch onmogelijk zal zijn om de Bellemstraat toch in te rijden. "Wie van kwade wil is, zal de Bellemstraat nog in kunnen", zegt Hoste. "Maar er zal een verkeersbord staan dat het niet mag. Dus wie het toch doet, riskeert een boete. Zo simpel is het."


Naar het waarom van de nieuwe regel, blijft het gissen. Bij de gemeente klinkt het dat bestuurders zo ontmoedigd worden om blokjes te draaien in de cirkel van Markt, Bellemstraat en Boomgaardstraat. "Alsof iemand dat vandaag doet?", klinkt de kritiek. (JSA)