Molenaar schrijft brief naar koning omdat wagen niet ingeschreven geraakt

Mike Ekelschot voor de Artemeersmolen in Poeke.
Archief JSA Mike Ekelschot voor de Artemeersmolen in Poeke.
Molenaar Mike Ekelschot van de Artemeersmolen in Poeke roept de hulp in van koning Filip omdat de inschrijving van zijn voertuig niet geregeld geraakt.

Een jaar geleden kocht Mike een nieuwe wagen, en zijn oog viel op een Russische UAZ Farmer. Hij kocht de wagen bij UAZ België, een verdeler van AMC Tsjechië. “Een jaar later heb ik nog altijd geen nummerplaat en kan ik dus nog altijd niet met mijn wagen de baan op”, vertelt Mike. 

“Ik lig al zo lang in discussie met de Dienst Inschrijving Voertuigen (DIV). Elke Europese wetgeving inzake de herinschrijving van voertuigen op Belgisch grondgebied wordt met de voeten getreden. Mijn voertuig was eerder ingeschreven in Tsjechië, dus normaal kan er geen enkel probleem zijn. Een herinschrijving in een andere lidstaat van de Europese Unie kan geen enkel probleem zijn. Het DIV blijft maar vragen stellen en extra informatie opeisen. De vraag van DIV om aanvullende testrapporten, geeft blijk van het niet erkennen van documenten die werden afgegeven door een andere EU-lidstaat. Ik ben moe gestreden.”

Staatsburger

Bij DIV willen ze niet communiceren over persoonlijke dossiers. “Wat kan ik anders nog doen dan een brief sturen naar het Koninklijk Paleis? Ik vraag de koning daarin het dossier in te kijken zodat mijn rechten als staatsburger gewaarborgd worden. Ik wil als zelfstandige met mijn nieuwe bedrijfswagen gewoon mijn werk kan doen”, zegt Mike nog.

De UAZ Farmer staat al een jaar op de oprit, maar mag de baan niet op.
RV De UAZ Farmer staat al een jaar op de oprit, maar mag de baan niet op.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.