Inrit nieuwe ondergrondse parking Boomgaardstraat is open

De nieuwe inrit van de parking in de Boomgaardstraat kan nu gebruikt worden.
Joeri Seymortier De nieuwe inrit van de parking in de Boomgaardstraat kan nu gebruikt worden.
De inrit van de nieuwe ondergrondse parking in de Boomgaardstraat is open. Je kan de straat weer in via de Bellemstraat.

De werken in Aalter-centrum gaan stap voor stap verder. Het kruispunt van de Bellemstraat met de Boomgaardstraat is heraangelegd, en werd intussen weer opengesteld voor lokaal verkeer. “De nieuwe ondergrondse parking in de Boomgaardstraat is vanaf nu bereikbaar via de nieuwe ingang in de Boomgaardstraat”, zegt waarnemend burgemeester Patrick Hoste (CD&V). “De Boomgaardstraat is weer bereikbaar voor plaatselijk verkeer. Je kan via de Kestelstraat en de Vrijhofstraat, zo naar de Bellemstraat, en dan doorrijden naar de Boomgaardstraat. Er staan nog verbodsborden, maar er staat duidelijk onder dat plaatselijk verkeer wel door mag. Ook het postkantoor en de handelaars in die buurt zijn vanaf nu zo bereikbaar.”

Boomgaard

Op de Boomgaard wordt verder gewerkt in het deel tussen wijnwinkel Quinta das Vinhas en de Standaard Boekhandel. “De nieuwe riolering zit daar ondertussen onder de grond en nu wordt een nieuwe fundering gelegd”, zegt burgemeester Hoste. “Die werken zullen nog voor de feestdagen klaar zijn. Tijdens de feestperiode zal plaatselijk verkeer mogelijk zijn, en na Nieuwjaar wordt op de Boomgaard dan het nieuwe wegdek aangelegd.”

Bellemstraat

Het kruispunt van de Bellemstraat, Molenstraat en de Processieweg is volledig heraangelegd en is aan het uitdrogen. Vanaf maandag 10 december wordt dat kruispunt weer opengesteld.

In de Boomgaard zit de nieuwe riolering ondertussen onder de grond.
Joeri Seymortier In de Boomgaard zit de nieuwe riolering ondertussen onder de grond.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guy Verhaege

    Plaatselijk verkeer? Wat als ik niet in de boomgaard moet zijn? Is de ondergrondse parking dan bereikbaar aks doorgaand verkeer?