Groen wil extra plaatsen voor asielzoekers (maar dat ziet De Crem niet zitten)

Voor Pieter De Crem is de wettelijk opgelegde norm goed genoeg.
BELGA Voor Pieter De Crem is de wettelijk opgelegde norm goed genoeg.
Groen Aalter vraagt de gemeente om extra opvangplaatsen voor asielzoekers te openen in de nieuwe fusiegemeente. Maar dat ziet burgemeester Pieter De Crem niet zitten.

Volgens Groen doet Aalter niet genoeg voor asielzoekers. Fedasil roept ook op om afgebouwde opvangplaatsen weer te open, maar dat ziet Aalter niet zitten. “Aalter doet echt te weinig inspanningen”, vindt Ann Depoortere van Groen. “Aalter heeft nu een kleine 29.000 inwoners, maar amper veertien opvangplaatsen. Ter vergelijking: in Evergem zijn dat er 35, in Lievegem 48 en in Maldegem zelfs 79 opvangplaatsen voor asielzoekers. We moeten als gemeente loyaal zijn en mensen helpen. Laat ons creatief zijn: er staat in onze gemeente genoeg te huur om extra opvangplaatsen te voorzien.”

Titelvoerend burgemeester Pieter De Crem (CD&V) is niet van plan om extra plaatsen te open. “Vandaag doen we wat ons wettelijk opgelegd wordt, en dat volstaat”, zegt De Crem. “Gesloten plaatsen weer openen, gaan we niet doen. Dat Groen dat asociaal beleid vindt? Het is daar ook ‘luister naar onze woorden, maar kijk niet naar onze daden’. Raadslid Depoortere woont in Ursel. Misschien kan ze ons wat adressen geven van locaties die daar mogelijk zijn? Maar ik hoor geen voorstellen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.