Gino stippelt eigen 'Ronde van België' uit

EX-PATIËNT ZAMELT GELD IN VOOR KINDERKANKERFONDS

Gino Ghyselinck maakt zich op voor een fietstocht van zeshonderd kilometer.
Foto JSA Gino Ghyselinck maakt zich op voor een fietstocht van zeshonderd kilometer.
Gino Ghyselinck (56) uit Aalter gaat volgend jaar zijn eigen 'Ronde van België' fietsen om geld in te zamelen voor het Kinderkankerfonds. Hij heeft zelf tegen kanker gevochten en wil iets terug doen. Daarom start hij nu al inzamelacties.

Gino nam vorig jaar nog deel aan de '1.000 kilometer tegen kanker', maar broedt voor volgend jaar op een nieuwe uitdaging. "Ik stippel mijn eigen Ronde van België uit, goed voor een fietstocht van zeshonderd kilometer in vier dagen", legt Gino uit. "Er rijdt een volgwagen mee, maar voor de rest leg ik de tocht alleen af. Ik fiets langs verschillende ziekenhuizen en wil samen met hen een spaarpotactie opzetten. In mei 2018 ga ik tijdens mijn fietstocht dan al die spaarpotten ophalen."

Routes

Elke van de vier ritten start aan een ziekenhuis. De eerste dag start Gino aan UZ Gent, de thuisbasis van het Kinderkankerfonds. De tweede dag start hij aan Sint-Dimpna in Geel, de derde dag aan het Algemeen ziekenhuis in Wetteren en de vierde dag aan het AZ Sint-Augustinus in Veurne. De aankomsten liggen ook al vast: de eerste dag wordt dat het gemeentehuis van Meerhout, de tweede dag The Old Horse Lodge in Laarne, de derde dag Leopold I-esplanade in De Panne en op de vierde dag komt Gino weer thuis aan Veilige Have in Aalter. "De exacte routes ga ik de komende weken verder uitstippelen", zegt de man.

Champagne

In 2012 werd bij Gino prostaatkanker vastgesteld. Bovenop de kanker had hij ook een trombose gekregen. "Fysiek en mentaal heb ik enkele moeilijke jaren meegemaakt. Eens je met kanker geconfronteerd wordt, laat dat je nooit meer los. Ik heb heel wat kracht nodig gehad om mijn tegenslagen te verwerken. Nu wil ik mij sportief inzetten voor mensen die ook tegen de ziekte moeten vechten."


Daarom verkoopt de sportieveling nu al champagne, wijn en cava en op 14 en 15 oktober organiseert hij een eetfestijn. Op 24 november vind er een spinning event plaats in Okinawa. Ook volgend jaar volgen nog een eetfestijn en aperitiefconcert.


Meer info op de Facebookpagina 'Flight to Bike'.