Gemeenteraad op week van verkiezingen wordt geschrapt

Pieter De Crem roept de gemeenteraad maandag niet samen. Twee weken geleden genoot hij nog van zijn gemeente van op het reuzenrad.
Joel Hoylaerts / Photonews Pieter De Crem roept de gemeenteraad maandag niet samen. Twee weken geleden genoot hij nog van zijn gemeente van op het reuzenrad.
Aalter schrapt de gemeenteraad die normaal op maandag 8 oktober zou gehouden worden.

Aalter houdt de gemeenteraad elke maand, op de tweede maandag van de maand. Normaal zou de gemeenteraad dus op maandag 8 oktober moeten vergaderen. Maar de politici zitten volop in campagnemodus, en daarom wordt er geen gemeenteraad gehouden. Oppositiepartij Groen had die gemeenteraad liever wel zien doorgaan. “Het is een traditie dat we in een verkiezingsjaar geen gemeenteraad houden in oktober”, zegt Pieter De Crem (CD&V), die in Aalter voorzitter is van de gemeenteraad. Hij moet de gemeenteraad dan ook samenroepen. “Op minder dan een week voor de verkiezingen is een gemeenteraad niet op z’n plaats. In november en december zijn we wel weer van de partij, voor de laatste gemeenteraden met de huidige ploeg”, zegt De Crem nog.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.