Eenrichtingsverkeer in Boomgaardstraat

De Boomgaardstraat in Aalter is sinds gisteren eenrichtingsverkeer. Enkel verkeer vanuit de Bellemstraat richting Boomgaard kan er nog door.

Nu de kermis en de jaarmarkt achter de rug zijn, gaan de werken van de centrumvernieuwing in Aalter een hogere versnelling in. Sinds gisteren is de Boomgaardstraat eenrichtingsverkeer, als voorbereiding op de werken aan de nutsleiding die daar starten. Onder andere het postkantoor van Aalter ligt in de Boomgaardstraat. Dat is vanaf nu dus enkel bereikbaar via de lus Stationsstraat, Bellemstraat en Boomgaard. Van aan de kant van de Boomgaard zelf kan je er niet meer aan.


Tot de tweede helft van oktober wordt gewerkt aan de nutsleidingen in de Bellemstraat, tussen de Processieweg en de Boomgaardstraat. Ook fase twee van de werken schiet deze week in gang: dat zijn de nutsleidingen in de Brouwerijstraat, Sint-Gerolflaan en Dwarsstraat. Dat zal gebeuren vanaf deze week tot en met de eerste helft van oktober. De derde fase is die van de Boomgaard en de Boomgaardstraat en zal gebeuren in de tweede helft van oktober en de eerste helft van november. Een laatste fase zijn de werken aan de nutsleidingen in de Stationsstraat, Markt, Lostraat en het smalle deel van de Bellemstraat. (JSA)