De Crem: “Helft van stemmen halen… en zoveel mogelijk van die andere helft”

Pieter De Crem heeft zijn team officieel voorgesteld, waarmee hij op 14 oktober de fusieverkiezingen in Aalter en Knesselare wil winnen.
Met deze ploeg trekt De Crem naar de verkiezingen.
Joeri Seymortier Met deze ploeg trekt De Crem naar de verkiezingen.

Pieter De Crem speelt op veilig en koppelt in Aalter zijn CD&V op een kartellijst aan N-VA. Voorlopig neemt hij het op tegen Groen, sp.a en Open Vld Plus. Of Vlaams Belang ook in Aalter opkomt, moet ten laatste deze week duidelijk worden. Vandaag heeft het kartel CD&V/N-VA met 64,6 procent van de kiezers een comfortabele meerderheid. “Dat willen we zo houden”, zegt Pieter De Crem onomwonden. “We willen de nieuwe fusiegemeente van Aalter en Knesselare verder besturen. Wat onze ambities zijn? Wij willen de helft van de stemmen. En van die andere helft willen we er ook zoveel mogelijk”, knipoogt De Crem.

De 29 kandidaten van de lijst werden ‘op z’n Amerikaans’ aan de sympathisanten voorgesteld: op de tonen van Dimitri Vegas en Like Mike, en met juichend handgeklap. Op het laatst werd in het blok van N-VA nog een wissel doorgevoerd. Kandidate Carine Goemaere gooide de handdoek in de ring, en wordt vervangen door Hilde Denolf. Zes kandidaten van N-VA staan in blok bovenaan de tweede kolom van de kieslijst. Luc De Meyer en Sofie Vermeersch krijgen als N-VA’ers een prominente rol aan de subtop van de lijst.

Sterkhouders

Het team rekent op heel wat sterkhouders, met na Pieter De Crem de Knesselaarse schepen Herlinde Trenson en waarnemend burgemeester Patrick Hoste van Aalter. Ook de schepenen Dirk De Smul, Hedeli Sassi, Patrick Verwilst, Philippe Verleyen en Johan Van den Kerchove moeten hun bekendheid kunnen verzilveren. Bij de nieuwkomers springen Mathias Van De Walle en Kristof De Blaere in het oog. Die laatste is de zoon van uittredend burgemeester Erné De Blaere van Knesselare.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.