Aalter wordt volgend jaar startplaats voor Grote Prijs Jean-Pierre Monseré

In augustus kwamen nog duizenden mensen aan het gemeentehuis van Aalter supporteren voor de BinckBanck Tour.
Joeri Seymortier In augustus kwamen nog duizenden mensen aan het gemeentehuis van Aalter supporteren voor de BinckBanck Tour.
Aalter haalt in 2019 opnieuw een grote koers binnen. De start van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré zal op 10 maart in Aalter gegeven worden.

Na enkele jaren de Enecotour en dit jaar nog de BinckBanck Tour, wordt volgend jaar gekozen voor een start van de Grote Prijs Jean-Pierre Monseré. Dat sportfeest staat gepland op zondag 10 maart 2019 aan het gemeentehuis van Aalter. “We zijn blij dat we volgend jaar opnieuw een groot wielerevent binnen halen”, zegt schepen van Evenementen Dirk De Smul (CD&V). “Knesselaars burgemeester Erné De Blaere was vroeger een persoonlijke vriend van de veel te vroeg gestorven renner Monseré. Zo zijn de organisatoren in Knesselare terecht gekomen. Maar omdat we volgend jaar de nieuwe fusiegemeente Aalter zijn, vond ook collega De Blaere het beter om die start in Aalter te houden. Wij hebben hier ervaring met dergelijke grote organisaties.”

De officieuze start van de wedstrijd zal aan het gemeentehuis gegeven worden. Dan volgt een plaatselijke rond van tien kilometer, de officiële start, en dan een rit door de acht dorpen van de nieuwe fusiegemeente.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.