Vroeger paardenstallen, nu hippe kantoren

BEDRIJF HUURT WERKRUIMTE OP KASTEELDOMEIN REGELSBRUGGE

De paardenstallen werden opgebouwd tot moderne kantoorruimtes.
Rutger Lievens De paardenstallen werden opgebouwd tot moderne kantoorruimtes.
De vroegere paardenstallen van het kasteel van Regelsbrugge in Aalst zijn gerenoveerd tot hippe kantoorruimtes. Moore Stephens, een accounting- en consultingbedrijf, stelt er 30 tot 40 personeelsleden tewerk. "Nabij de E40 en de stad, maar toch in het groen", zegt Geert Van Peteghem van Moore Stephens. Eigenaar Peter De Winne zelf is intussen verhuisd naar het kasteelgebouw.

Vastgoedmakelaar Peter De Winne kocht het domein van 18 hectare drie jaar geleden. Het kasteeldomein van Regelsbrugge gaat terug tot de 15de eeuw. In 1795 werd er een verdieping toegevoegd aan het kasteel, in 1878 werd een zijvleugel afgebroken. Het kasteelgebouw werd in 1933 afgebroken door de familie Schotte, die er een nieuw kasteel liet bouwen. Alleen de torens bleven staan. Het kasteel is nu het woonhuis van Peter De Winne, die er de laatste drie jaar druk in de weer was om het grondig te renoveren.

Het kasteel van Regelsbrugge.
Rutger Lievens Het kasteel van Regelsbrugge.

840 vierkante meter

Wat niet iedereen weet, is dat er links van het kasteelgebouw, achter een bos bomen, paardenstallen stonden. "Een koetshuis, een piste voor dressuur en stallingen. Er bleef niet veel meer over dan de ruwbouw en ik wilde het niet laten verloederen. In december 2016 ben ik begonnen om dit om te vormen tot kantoorruimtes. Ik ben in zee gegaan met Moore Stephens Belgium, een accounting- en consultingbedrijf", zegt Peter De Winne. "Deze 840 vierkante meter kantoorruimtes zijn op maat gemaakt voor deze huurder, maar met alle laatste nieuwe technische snufjes erin dat het nog jaren meekan. De personeelsleden rijden via een nieuwe brug over de gracht naar het kantoorgebouw."

Geert Van Peteghem van Moore Stephens en Peter De Winne.
Rutger Lievens Geert Van Peteghem van Moore Stephens en Peter De Winne.

Nabij E40 en in het groen

Kantoorverantwoordelijke Geert Van Peteghem van Moore Stephens is in de wolken over zijn nieuwe werkplek. "In oktober zijn we hier ingetrokken. Je zit hier in de stad, vlak bij de E40 maar ook in het groen. Rustiger kan het niet. Weet je dat er hier onlangs vier herten passeerden aan ons raam? Op welk kantoor zie je dat. Alles wat we nodig hebben is aanwezig: van stille ruimtes voor personeelsleden die gefocusd willen doorwerken tot een loungeruimte voor seminaries", zegt Geert Van Peteghem.


In principe is het Peter De Winne toegelaten om nog meer kantooruimtes te ontwikkelen op het domein, maar dat zal hij niet doen. "De kantoorruimtes die we nu gerealiseerd hebben, huizen in een gebouw dat er stond. Bovendien zijn ze niet zichtbaar van op straat. Ik zou nog 10.000 vierkante meter mogen bijzetten, maar dat zal ik dus niet doen. Het zou breken met het mooie kader."