Vredesprijs gaat dit jaar naar Broeiklas en Shelter

Broeiklas
Broeiklas Broeiklas
De Aalsterse Vredesprijs 2018 gaat naar vzw Broeiklas en vzw Shelter. De prijs wordt op 27 januari uitgereikt door het Comité Werken aan de Vrede.

“Voor de eerste keer en heel uitzonderlijk worden er twee Vredesprijzen uitgereikt. De Vredesprijzen gaan naar twee verenigingen die ontstaan zijn vanuit een werkelijke nood bij kinderen en jongeren en vanuit hun recht op een kansrijke toekomst”, aldus het Comité Werken aan de Vrede.

Broeiklas biedt studiebegeleiding aan kinderen uit de lagere school en beoogt hun slaagkansen te verhogen, leerachterstand te verminderen en vroegtijdig schoolverlaten te vermijden.

Shelter biedt tijdelijk onderdak aan voor meerderjarige jongeren die genoodzaakt zijn om op eigen benen te staan, maar daar nog niet klaar voor zijn.

“Beide verenigingen bestaan dankzij de goodwill van tientallen vrijwilligers die in de bres springen waar officiële instanties duidelijk tekortschieten”, zegt het Comité Werken aan de Vrede. “De Vredesprijzen zijn niet alleen een waardering voor beide vzw’s, maar ook een oproep aan beleidsmakers om meer te investeren in kwetsbare kinderen en jongeren”, klinkt het.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.