Visser haalt snoekbaars van 80cm uit de Dender in centrum Aalst

Bruce Willems met zijn snoekbaars.
Yves Martens Bruce Willems met zijn snoekbaars.
Visser Bruce Willems schrok zich een hoedje toen er ineens een snoekbaars van maar liefst 80 centimeter aan zijn hengel hing. Hij was vandaag aan het vissen op de oever van de Dender in Aalst. “Ik heb nog nooit zo’n grote vis bovengehaald”, zegt de man.

Het gaat duidelijk goed met het onderwaterleven in de Dender in Aalst. Visser Bruce Willems uit Geraardsbergen haalde een kanjer van een vis uit het water. “Een uitzonderlijke vangst”, zegt Bruce. “Ik heb wel al wat vissen gevangen, maar zo een grote nog niet. Hij meet 80 centimeter en weegt 5 kilo.” De visser gooide de vis weer in het water.

De vis werd gevangen in de Dender, vlak in het centrum van de stad. Volgens kenners is het een goeie plek om te vissen omdat er bij het laden en lossen bij Tereos Syral vaak maïs en meel van de boot valt. Dat is voeder voor kleinere vissoorten en die worden dan weer opgegeten door roofvissen zoals de snoekbaars. Ironisch genoeg trekt de fabriek in het midden van de stad ook wel vis aan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.