Vijftien bestuurders betrapt onder invloed van alcohol tijdens ‘weekend zonder alcohol’

.
Koen Baten .
De politie heeft tijdens de nacht van 12 januari op 13 januari vijftien bestuurders betrapt onder invloed van alcohol. De controles waren nochtans massaal aangekondigd. Een bestuurder legde ook een positieve drugtest af. Het hoogste gemeten gehalte was 2,5 promille. 

Bij de controle in Aalst werd op twee locaties gewerkt en werden er 622 pre-testen opgelegd. Bij veertig bestuurders werd alcohol gedetecteerd en zij werden aan de kant gezet voor een grondiger onderzoek. Daarvan waren er vijftien bestuurders die effectief te veel hadden gedronken

Twaalf bestuurders kregen een rijverbod van drie uur en 179 euro boete. Een bestuurder kreeg een rijverbod van zes uur en krijgt later nog een fikse boete. Twee bestuurders mochten hun rijbewijs meteen voor vijftien dagen inleveren en zullen zich later ook bij de politierechter moeten verantwoorden. Er werden ook vijf drugstesten afgenomen. Een jonge bestuurder testte positief en mocht zijn rijbewijs meteen vijftien dagen afgeven. 

De politie kon ook nog enkele andere overtredingen vaststellen. Twee bestuurders waren niet in het bezit van een geldig verzekeringsdocument, zij kregen een waarschuwing. Een buitenlandse bestuurder had een verlopen keuringsbewijs. Het voertuig werd geklemd. Een bestuurder werd ook betrapt met een keuringsbewijs ‘verboden tot het verkeer’.  Verder kon de politie ook nog een bestuurder onderscheppen die een verval van het recht tot sturen had. 

Tot slot werden ook nog twee fietsers opgeschreven omdat ze geen fietsverlichting hadden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.