Vier agenten gewond bij schermutseling met jongeren in Aalst

Vier agenten raakten gewond bij de schermutseling.
Koen Baten Vier agenten raakten gewond bij de schermutseling.
In Aalst zijn gisteren vier agenten gewond geraakt bij een schermutseling met jongeren. De agenten waren opgeroepen voor een vijftiental rondhangende jongeren in de Sint-Kamielstraat ter hoogte van de watertoren. Drie jonge twintigers zijn opgepakt. 

Rond 19.45 uur werd de politie opgeroepen voor de hangjongeren. Zij veroorzaakten overlast en hinderden het verkeer. 

Bij een controle weigerde een van de jongeren halsstarrig om zijn identiteitskaart te tonen. Omdat hij geen medewerking verleende, werd de man bestuurlijk van zijn vrijheid beroofd. Zijn broer verloor toen zijn geduld. Hij viel de politie-inspecteur die de controle uitvoerde aan. Er ontstond ook nog een schermutseling met een derde persoon. Daarbij raakten uiteindelijk vier politiemensen gewond. Een van de agenten die gewond raakte, is twaalf dagen arbeidsongeschikt. 

Alle drie de verdachten, drie jongemannen van 20, 21 en 22 jaar oud uit Aalst, werden gearresteerd. Ze worden vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde voor feiten van slagen en verwondingen en ongewapende weerspannigheid tegen agenten.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ROLANDE DE QUANTER

    Er is geen respect meer voor de politie.

  • Karine Roeland

    Hangjongeren die weigeren identiteitskaart te laten zien, waarom? Wie niets te verbergen heeft, weigert dit niet.