VIDEO: Parkeerwachter slachtoffer van zware verkeersagressie nadat bestuurder boete krijgt

PARKEERWACHTER IN AALST BELEEFT SCHRIK VAN ZIJN LEVEN

De man hangt aan het voertuig in Aalst.
RV De man hangt aan het voertuig in Aalst.
In Aalst is vanochtend een parkeerwachter slachtoffer geworden van zware verkeersagressie. Twee parkeerwachters van het bedrijf OPC schreven een boete uit en staken die achter de ruitenwissers. De bestuurder van de wagen merkte de boete op, stapte in zijn wagen en ging op zoek naar de opzieners. In de Vaartstraat reed hij het duo klem. Hij sleurde een van de parkeerwachters via het raam naar binnen en vertrok met gierende banden.  “Intussen ben ik al wat bekomen, maar zoiets had ik nog nooit meegemaakt”, vertelt de parkeerwachter.

Al snel doken er na het incident beelden op op sociale media, waarin te zien was hoe de parkeerwachter zich vasthield aan de wagen. Er heerste toen nog heel wat onduidelijkheid over het fragment, maar nu blijkt dat het gaat om een zware vorm van verkeersagressie. “Mijn medewerkers deden gewoon hun job en voerden die goed uit, maar de man was hier duidelijk niet tevreden mee", zegt Peter Lamens, zaakvoerder van Optimal Parking Control. “De bestuurder van de wagen aanvaardde dat niet en reed onze mannen klem op het trottoir. Hij wou ze neerslaan en er ontstond een zware discussie. De parkeerwachters moesten uiteindelijk de politie bellen." Die konden de dader uiteindelijk klemrijden en arresteren. 

De lokale politie heeft een proces-verbaal opgemaakt. Het parkeerbedrijf zal zich ook burgerlijke partij stellen en vraagt intussen meer respect voor de parkeerwachters. Volgens de eerste gegevens had de bestuurder van de wagen geen verzekering. De man moet nog verhoord worden, maar hij zal zich mogelijk voor de rechtbank moeten verantwoorden voor slagen en verwondingen.

Parkeerwachter in shock

De parkeerwachter zelf was aangeslagen door het gebeuren, maar is intussen al weer aan het werk, wij vonden hem in Aalst. “Hij stond in een shop&go zone en zijn tijd was verstreken waarvoor hij een boete kreeg. Dat kon de man duidelijk niet verkroppen, want hij reed meteen achter ons aan", aldus de parkeerwachter, die liever anoniem blijft. “Intussen ben ik al wat bekomen, maar zoiets had ik nog nooit meegemaakt", vertelt hij. “Ik duwde tegen zijn deur van de wagen zodat hij niet kon uitstappen omdat hij bijzonder agressief was. Toen hij zijn gsm bovenhaalde om te filmen, belde mijn collega de politie, omdat hij niet meer te kalmeren was.” De parkeerwachter hield nadien zijn hand voor de gsm in de wagen, waarop de bestuurder aan zijn arm trok en daarna plots begon weg te rijden. “Uit veiligheid klampte ik mij dan vast, omdat hij anders zeker over mijn benen heen zou gereden zijn. Gelukkig kon de politie in de volgende bocht de bestuurder staande houden", aldus de parkeerwachter. 

We tillen hier zwaar aan als bedrijf

Peter Lamens, zaakvoerder van OPC

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat een parkeerwachter het zwaar te verduren krijgt. “Wij moeten continue opletten over wat we zeggen of doen. Het is echt niet meer te doen hoe sommige mensen zich ten opzichte van ons gedragen. Beide medewerkers hebben hun job perfect uitgevoerd en treffen geen schuld. Wij tillen hier zwaar aan als bedrijf. Dit kon veel erger aflopen als onze werknemer onder de wagen was terecht gekomen", zegt Lamens. “Het is het zoveelste geval van agressie. De parkeerwachters doen hun werk op een correcte manier. In de vijftien jaar dat we bezig zijn, zijn er een zevental mensen neergeslagen geweest en in het ziekenhuis beland, maar dit was een poging tot doodslag”, besluit de zaakvoerder.
67 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kenny Brusseel

  wat voor een zot is dat gelukkig dat de parkeerwachter hem nog kon goed vastgrijpen aan en niet gewond geraakt is of nog erger dood

 • ERIK CORNELIS

  Iedereen is het eens ,en er zal niets veranderen in dat soort zaken, de volgende maal zal hij gekend zijn bij het gekrom en moet hij 6h bladeren ruimen.

 • Luc Poleyn

  Deze agressieve daden zouden streng bestraft moeten worden.

 • Caroline Thibaut

  Ik keur het zeker niet goed maar vind niemand de manier waarop de parkeerwachter aan de auto hangt raar? Dit klopt niet volgens mij.

 • daniel daue

  Auto verbeurd verklaren en minimum 10 jaar den bak in