Video: 2.400 lopers en wandelaars verkennen tunnels

Burgemeester D'Haese (N-VA) aan de start van de Tunnelloop.
Rutger Lievens Burgemeester D'Haese (N-VA) aan de start van de Tunnelloop.
2.400 sportievelingen hebben op Autoloze Zondag meegedaan aan de Tunnelloop. De tunnels op de ring van Aalst zijn bijna klaar en het grote publiek mocht al een kijkje nemen. De eerste auto zal er begin oktober doorrijden. Een naam voor de tunnels is er voorlopig nog niet.

Natuurlijk waren er ook een pak politici op campagne, maar één politicus viel toch op door zijn aanwezigheid: Kris Peeters kwam helemaal uit Antwerpen om de Aalsterse CD&V-ploeg een hart onder de riem te steken. "In 2007 heeft Ilse Uyttersprot aan mij gevraagd om dit project te helpen financieren vanuit de Vlaamse overheid. 22 miljoen euro werd er toen gevraagd. Het was het volledige budget van Oost-Vlaanderen, maar we hebben beslist om de tunnels te bouwen", zegt Peeters (CD&V). "Er gaan vele jaren voorbij vooraleer een beslissing een realisatie wordt, maar ik ben blij dat de tunnel er is."

Kris Peeters, die in 2007 de beslissing nam om de tunnels te bouwen, kwam een kijkje nemen.
Rutger Lievens Kris Peeters, die in 2007 de beslissing nam om de tunnels te bouwen, kwam een kijkje nemen.

Ook bij Agentschap Wegen en Verkeer is er blijdschap dat dit megaproject bijna tot een goed einde is gebracht. "Voor Aalst is dit de werf van de eeuw. Voor ons was het een speciaal bouwproject omdat het om een heel lange werfzone gaat heel dicht bij de huizen op een belangrijke verkeersader, terwijl het verkeer moet blijven rijden", zegt Sylvie Syryn van AWV. "In de eerste helft van oktober zullen de eerste wagens erdoor mogen. Dat er een naam gegeven wordt aan de tunnels, daar staan we zeker voor open, maar een keuze is er nog niet gemaakt."

De bevolking kon vandaag de tunnels verkennen.
Rutger Lievens De bevolking kon vandaag de tunnels verkennen.
De bevolking kon vandaag de tunnels verkennen.
Rutger Lievens De bevolking kon vandaag de tunnels verkennen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.