Tiende ongeval in vier jaar: twee auto's botsen op elkaar in Koesteertbocht

Twee auto's zijn op elkaar gebotst in de Koesteertbocht op de grens van Meldert en Moorsel. "Het is al het tiende ongeval in vier jaar tijd", zegt buurtbewoner Frans Hereman uit Moorsel. "De maximale snelheid verlagen of een asverschuiving werkt blijkbaar niet." Ter vergelijking: tussen 2007 en 2012 waren er slechts vijf zware ongevallen.

De bestuurder van een Opel Astra verloor maandag rond 9 uur 's ochtends de controle over zijn stuur toen hij vanuit Moorsel richting Meldert reed. In de Koesteertbocht - tussen de Klaarhaagstraat en de Kammenkouterstraat - schoof zijn wagen over het tegenliggende rijvak waarna hij een zware Audi in de flank ramde. Bij het ongeval raakte zijn passagier gewond. De vrouw werd overgebracht naar het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst. Beide bestuurders bleven ondanks de zware schade aan hun auto's gelukkig ongedeerd. "Ik heb geluk gehad dat die wagen niet eerder was gaan slippen, want dan had hij mij in de voordeur geramd", vertelt de 45-jarige bestuurder van de Audi. De man was op weg naar zijn werk toen hij de Astra aan hoge snelheid op zich af zag komen.

"Op de hoek zijn twee huizen onteigend en afgebroken. Net omdat er te veel ongevallen gebeuren en er steeds een auto op een van de gevels knalde. Nu is dat een veldje en is mijn huis het eerstvolgende dat geraakt kan worden", zegt de 72-jarige buurtbewoner Frans. "Ik heb het Agentschap Wegen en Verkeer herhaaldelijk gevraagd om een aantal maatregelen te nemen. Het aanbrengen van twee verhoogde bermen of een flitscamera vlak voor de bocht zou soelaas kunnen brengen. Maar daar wordt voorlopig niet op gereageerd. De ongelukken gebeuren steeds op een plaats waar mensen en schoolkinderen op de bus staan te wachten. Als er op deze plaats iemand zal doodgereden worden, zullen ze misschien wel eens reageren", vervolgt hij.

(TVDN)

Een Audi werd in de flank gegrepen door een Opel die uit de bocht ging.
Mozkito Een Audi werd in de flank gegrepen door een Opel die uit de bocht ging.


Video