Temperatuur in Nieuw Administratief Centrum twee graden lager op Dikketruiendag

Brugge dikke truiendag Ganzeveer
Benny Proot Brugge dikke truiendag Ganzeveer
Opgelet, morgen is het Dikketruiendag en dan zal het ook in het Nieuw Administratief Centrum van Aalst iets kouder zijn. De temperatuur gaat er met twee graden naar omlaag. Ook verschillende scholen in Aalst doen mee aan Dikketruiendag.

Dikketruiendag is al aan zijn vijftiende editie toe en in Aalst doen de stad en verschillende scholen mee. In het nieuw stadhuis, de stadsscholen en DvM gaat de temperatuur al zeker een beetje naar omlaag. “De Dikketruiendag is het uitgelezen moment om aan alle medewerkers van de stad Aalst te tonen dat er werk wordt gemaakt van een duurzaam energiebeleid op de werkvloer. Alle collega’s worden opgeroepen om met een dikke trui naar het werk te komen. Zo wordt ook de boodschap gegeven dat iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen voor een beter milieu”, zegt schepen voor Milieu en Natuur Katrien Beulens (CD&V).

“Concreet zal de temperatuur in het Nieuw Administratief Centrum en de scholen worden verlaagd. In het Administratief Centrum wordt de temperatuur verlaagd met twee graden Celsius zodat de aanpassing voldoende voelbaar is”, zegt ze. “Deelnemen aan Dikketruiendag past perfect binnen de doelstellingen van het klimaatplan, want minder energieverbruik staat gelijk aan minder CO2-uitstoot. Door de ondertekening van het burgemeestersconvenant engageert de stad zich om te streven naar klimaatneutraliteit tegen 2050. Een zeer ambitieus doel, maar zeker haalbaar. Samen – met collega’s, handelaars, bedrijven,… - kunnen we werk maken van deze doelstelling, samen kunnen we de strijd aangaan voor het klimaat.”

Groen: “Eén Dikketruiendag zal niks oplossen”

Fijn initiatief, vindt Groen, maar niet genoeg. “Dikketruiendag is een mooi initiatief en het is fijn dat onze stad hier aan mee doet. Maar door één dag per jaar rond te lopen met een warme trui zullen we het klimaatprobleem niet oplossen”, zegt Lander Wantens (Groen). “Een klimaatneutrale stad in 2040 zou ambitieus zijn, maar op de vorige gemeenteraad bleek duidelijk dat het stadsbestuur daar geen oren naar heeft. Ook ons voorstel voor budget om klimaatacties te betalen kreeg geen gehoor. Vandaag heeft de stad een CO2-reductie van amper drie procent, en de doelstelling voor 2020 is twintig procent. Die is onhaalbaar als er geen extra actie wordt ondernomen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.