Supporters protesteren tegen 'heksenjacht' tijdens Eendracht Aalst - Dender

Het pamflet
Supporters EA Het pamflet
Supporters van Eendracht Aalst zullen zondag tijdens de wedstrijd tegen rivaal FCV Dender actie voeren. "Het clubbestuur ziet de fans als een noodzakelijk kwaad!", klinkt het boos.

De supporters zullen zondag de eerste 19 minuten en 19 seconden van de wedstrijd geen liedjes zingen. "Een club leeft dankzij haar fans. Het clubbestuur ziet dat anders en beschouwt de fans eerder als een noodzakelijk kwaad", zeggen de supporters. De fans klagen over een gebrek aan respect, willekeurige stadionverboden, een heksenjacht op de eigen supporters en invoeren van rare regels. "Zo zijn Vlaamse Leeuwen, megafoons, bandieri en kleine vlaggen verboden. En dan is er ook nog de eindeloze lijdensweg om ons een deftige staantribune te geven waarin we net niet doodgaan van de kou", zegt Supporters Eendracht Aalst.

Eendracht Aalst - FCV Dender blijft een wedstrijd om naar uit te kijken en de club voorziet entertainment op en naast het veld. Wim Bokila zal de aftrap van de derby geven. "De aanvaller kwam 3 jaar geleden over van Grimbergen en was goed voor 20 goals in het Eendracht-shirt, waaronder de 4-4 in de spectaculaire derby op Dender", zegt de club. "Het leverde hem een transfer op naar de Portugese competitie. Nu speelt Wim voor Hoogstraten."

Bij FCV Dender zijn er zondag geen acties gepland. De FCV Dendersupporters respecteren de actie van de Eendrachtsupporters, ondanks de rivaliteit tussen beide clubs. "We gaan daar zeker en vast niet mee lachen, want dat kan bij ons ook gebeuren", zegt Paul De Brabanter van supportersclub ‘De Welkom’. Ook bij FCV Dender wordt er uitgekeken naar de wedstrijd. "Al gaan er van onze supportersclub minder supporters mee in vergelijking met vorig jaar. Toen hadden we een volle bus. Nu hebben we maar 35 man en is er nog plaats voor 15 supporters. Veel supporters gaan niet meer mee naar Aalst. Waarom weet ik niet. Wel gaan er nog steeds meer supporters mee dan bij een gewone verplaatsing. Aalst is een stad en heeft dus ook meer supporters dan wij. We hopen dat we winnen. Het is al lang geleden dat we verloren hebben van Eendracht Aalst. Het blijft de match van het jaar", aldus De Brabanter.

FCV Dender-voorzitter André Van Roy heeft ook geen weet van supportersacties en denkt dat de supporters van FCV Dender geen hinder zullen ondervinden van de actie van de supporters van Eendracht Aalst. "Voor ons gaat het waarschijnlijk geen verschil maken, want wij zitten in een andere tribune", aldus Van Roy.

Zondag na de wedstrijd is er een optreden van Frank De Swaef van Ambidance. Dat begint om 17.30 uur in het clubrestaurant. Er is een happy hour van 19.30 tot 20.30 uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.